Ai o bucătărie mică și vrei să o faci să pară mai spațioasă? Iată câteva sfaturi
Bucătăria este locul din casă în care o persoană ajunge să își petreacă cea mai mare parte din zi, fie pentru a găti, fie doar pentru a mânca și este nevoie ca ea să fie spațioasă pentru a putea realiza fiecare mișcare în voie și de asemenea pentru a avea un ambient plăcut, aerisit și comod.
Există diverse și nenumărate metode prin care poți salva spațiu în bucătăria ta prin organizarea și amenajarea ei într-un stil mai particular.
Iată 5 sfaturi care îți vin în ajutor dacă vrei ca bucătăria ta să pară mai spațioasă:
1. Apelează la electrocasnice incorporabile
Acestea, în special electrocasnicele incorporabile de dimensiuni foarte mari, sunt ideale pentru o bucătărie puțin spațioasă deoarece pot fi ușor încorporate în mobilierul de bucătărie sau în pereți și îi conferă acesteia un aer de simetrie și estetică. Astfel, poți salva foarte mult spațiu din bucătărie cu o mașină de spălat vase încorporabilă sau un frigider incorporabil de la altex.ro, care ocupă cel mai mare spațiu în mod general. Un frigider încorporat în mobilierul de bucătărie menține de asemenea un ambient plăcut și poate ajuta și la depozitare dacă îți rămâne suficient spațiu deasupra pentru încă un alt raft.
2. Folosește-te de pereți
Încearcă să încadrezi toată mobila pe un singur perete pentru a mai elibera din spațiu astfel încât să existe suficient pentru a te putea mișca. Acesta depinde foarte mult de mobilierul pe care îl alegi, care ar trebui să aibă înălțimile suficiente și un număr mare de rafturi și uși.
3. Înlocuiește mesele cu rafturi multifuncționale
Întrucât mesele din mijlocul bucătăriei ocupă foarte mult spațiu și încurcă activitatea prin aceasta, o alternativă inteligentă ar fi înlocuirea acestora cu un raft multifuncțional, care practic este un blat încorporat într-un perete.
4. Adaugă sertare glisante
Acestea sunt foarte utile pentru depozitarea condimentelor și sunt ușor de utilizat când gătești. Plusul cu care vin e că, la rândul lor, pot fi ușor incluse în mobilierul deja existent.
5. Epuizează spațiul disponibil
Aici îți poți lăsa imaginația și creativitatea să se manifeste, prin depozitatea cât mai eficientă a obiectelor, cum ar fi agățarea ceștilor pe un suport adăugat unui raft sau pe un cuier, sau prin încorporarea în tavan a unor coșulețe în care poți depozita diverse obiecte.
Desfășurarea diverselor activități, precum gătitul un spațiu mai mare poate aduce numeroase beneficii, precum gradul mai ridicat de concentrare, lipsa senzației de claustrare, nivel crescut de relaxare și prin acestea activitatea în sine devine mai plăcută. Din acest motiv este foarte important ca bucătăria ta să fie cât mai spațios și plăcut amenajată, iar acest lucru se poate realiza foarte ușor dacă urmezi sfaturile de mai sus.
Sursa foto: pexels.com