Călcâie perfecte pentru vară

1 81873 original jpg jpeg

Picioarele sunt cele mai expuse vara, iar dacă vrei să arăţi fabulos în sandale trebuie să ai grijă de călcâiele tale. Scapă de pielea aspră şi crăpată cu ajutorul unor trucuri şi remedii simple!

Înmoaie pielea în apă caldă

Primul pas pentru îndepărtarea porţiunilor îngroşate de piele de pe călcâie constă în înmuierea tălpilor în apă caldă, nu fierbinte, 10-15 minute. Când apa devine călâie, şterge bine tălpile cu un prosop.

Îndepărtează celulele moarte

Redă supleţea pielii de pe călcâie urmând un ritual temeinic de îngrijire. Începe cu o exfoliere blândă, folosind o piatră ponce. Mai poţi încerca şi un scrub natural din 2-3 linguriţe de zaţ proaspăt de cafea sau mălai, pe care îl amesteci cu 2 linguriţe de ulei de măsline. Masează bine picioarele, apoi clăteşte-le cu apă călduţă. Repetă procedeul de 2-3 ori pe săptămână.

Foloseşte o cremă specială

În comerţ există o serie de produse special concepute pentru călcâiele uscate şi crăpate. Cele mai eficiente conţin acid salicilic, vaselină şi glicerină, care au acţiune emolientă. Şi loţiunile pe bază de aloe vera sau uleiuri esenţiale regenerează epiderma şi îi redau aspectul neted. Foloseşte-le de preferinţă seara, acoperă picioarele cu şosete din bumbac şi lasă-le să acţioneze peste noapte.

Urmează dieta potrivită

Deshidratarea şi alimentaţia dezechilibrată îşi pun amprenta asupra felului în care arăţi, de aceea e bine să ai grijă şi de frumuseţea din interior. Consumă zilnic o cantitate optimă de lichide şi include în meniu multe fructe şi legume proaspete. Dieta săracă în acizi graşi Omega-3 duce la un aspect tern al pielii şi favorizează crăparea călcâielor. Mănâncă peşte, nuci sau avocado de două ori pe săptămână.

Bine de ştiut!

Şi dezechilibrele hormonale duc la uscarea pielii de pe călcâie.

Mască hrănitoare cu banane şi miere

Dacă îţi simţi călcâiele foarte uscate, aplică o mască hrănitoare după baie, de 2-3 ori pe săptămână. Pasează bine o banană coaptă sau dă-o la blender şi amestec-o cu 3 linguriţe de miere. Las-o să acţioneze 15-20 de minute, apoi clăteşte cu apă călduţă.

Tratament cu avocado şi ulei de măsline

Dă la blender jumătate de avocado copt, până când devine o pastă. Amestecă cu 2-3 linguriţe de ulei de măsline. Aplică tratamentul pe pielea curată şi lasă-l să acţioneze 15-20 de minute. Clăteşte cu apă călduţă.

Truc CPF

Pentru a elimina mirosurile neplăcute şi a grăbi vindecarea fisurilor din călcâie, înmoaie în fiecare seară picioarele, 10 minute, într-un amestec de 3 linguri de bicarbonat la 2 litri de apă călduţă.

Sfat CPF

Evită cremele şi loţiunile ce au în compoziţie alcool, pentru că usucă pielea.

Recomandările noastre

Cremă reparatoare pentru călcâie, Elmiplant, 10 lei

Perie şi piatră ponce, Oriflame, 14,90 lei

Cremă intens hidratantă cu acid salicilic pentru picioare, Bottega Verde, 45 lei

Cremă intens hidratantă pentru tratarea bătăturilor, Avon, 7,99 lei