Cele mai bune îngrăşăminte naturale pentru flori. Vor "învia" plantele

1 85261 original jpg jpeg

Îngrăşămintele organice pot face adevărate minuni cu plantele voastre, iar utilizarea acestora, în detrimentul celor chimice, este cu atât mai bună cu cât plantele din ghiveci stau în casă împreună cu noi, iar chimicalele folosite pentru plante ajung inevitabil în aerul din casă. 

Cea mai indicată perioadă pentru această operaţiune este de la începutul primăverii, din momentul când şi plantele noastre, asemenea întregii naturi, repornesc un nou ciclu de viaţă până în toamnă.

Dacă staţi la casă, lucrurile sunt şi mai simple. Pur şi simplu depozitaţi resturile menajere într-o ladă în afara casei. Asiguraţi-vă că adăugaţi ingrediente uscate (rumeguş, frunze uscate) şi umede sau verzi în egală măsură, precum iarbă tăiată, resturi de mâncare. 

În lada cu îngrăşământ organic puteţi adăuga coji de ouă, zat de cafea, buruienile plivite, melasa, bălegar, hrană pentru câini şi pisici pe care nu o mai folosiţi şi coji de banană. Fiecare din ingredentele menţionate aici poate fi un bun îngrăşământ natural dacă este folosit separat.

Atunci când vrei să "reînvii" plantele din apartament şi nu dispui de spaţiu suficient pentru lada cu resturi menajere, poţi încerca unul dintre aceste trucuri simple. 

Probabil că şi tu ai păţit ca plantele să se usuce sau să se ofilească, deşi ai grijă de ele. Cu toate acestea, este bine să nu arunci plantele, pentru că există soluţii simple pentru a le readuce la viaţă. 

Citeşte şi: Ştii să foloseşti corect îngrăşământul pentru flori?

Amestecă o coajă de banană, jumătate de cană de zaţ de cafea, coaja de la două ouă. Tot ce trebuie să faci este să amesteci toate ingredientele foarte bine cu ajutorul unui blonder şi să adaugi puţină apă.

Acest amestec obţinut trebuie să îl pui la pământul plantei. În foarte scurt timp, vei observa că planta îşi va reveni la viaţă, datorită nutrienţilor care se găsesc în această soluţie naturală.

Totodată, poţi folosi şi zaţul de cafea simplu, zahărul, drojdie (dizolvată în apă caldă) sau cojile de banană drept îngrăşământ natural.

Sursă: poatenustiai.ro, casa-gradina.ro