Cele mai frecvente greșeli făcute în bucătărie

În acest articol am adunat o serie de greșeli pe care multe persoane le fac în bucătărie. Dacă și tu ai aceste obiceiuri, nu îți face griji! Ele pot fi corectate cu ușurință.  

image

O primă greșeală pe care multe persoane o fac este să nu-și pregătească ingredientele înainte de a găti. Această tehnică te ajută să te organizezi eficient și să nu uiți să adaugi poate o legumă sau un fruct în preparatele culinare. Mai mult, nu uita că lactatele și cărnurile trebuie să se afle la temperatura camerei înainte de a lua contact cu temperatura ridicată! În cazul cărnurilor, schimbarea bruscă a temperaturii afectează calitatea proteinelor și inhibă gătirea uniformă. 

Citește și acest articol: Vrei să scapi de mirosurile neplăcute din bucătăria ta când gătești? Iată câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens 

Depozitarea roșiilor în frigider 

O altă greșeală des întâlnită este depozitarea roșiilor în frigider. Oricât de intuitiv poate fi să le păstrezi astfel, temperatura scăzută, de fapt, le afectează textura, iar alimentele devin moi. Cel mai bine este să le pui în cămară sau într-un sertar special pentru legume. 

Spălarea fructelor de pădure înainte de depozitare 

Roșiile nu sunt singurele alimente la care trebuie să fii atentă! Dacă îți plac fructele de pădure, respectiv căpșunile, zmeura, afinele sau murele, nu le spăla imediat cum ajungi acasă! Desigur, aceste alimente necesită spălare temeinică înainte de consum, dar dacă vrei să le depozitezi după spălare, află că fructele se vor strica astfel mai repede. 

Adăugarea uleiului în apa pentru paste 

În ceea ce privește pregătirea pastelor făinoase, există un mit conform căruia dacă adaugi puțin ulei în apa în care le fierbi, acestea nu se vor mai lipi. De fapt, acest truc este complet inutil. Singurul ingredient care se adaugă în apa pentru paste este sarea, deoarece îmbunătățește gustul și textura. 

Vezi și acest articol: Cele mai murdare obiecte din bucătăria ta. Îți pot afecta sănătatea! 

Achiziționarea piperului măcinat

Piperul măcinat care a stat o perioadă lungă de timp în sertar își pierde din aromă și proprietăți. În schimb, boabele de piper măcinate în râșniță au un gust mai intens, fiind și mai proaspăt și sănătos. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Ce alimente sunt ultraprocesate si cat de periculoase sunt  Sursa foto shutterstock 1425370253 jpg
masuta cafea jpg
Secretele unei fripturi perfecte (1) jpg
Cele mai comune greșeli în prepararea cafelei și cum sa le eviți jpg
Cadoul de Secret Santa pentru o colega de birou cum te incardezi intr un buget rezonabil jpg
Taietei cu legume  Sursa foto shutterstock 2300575485 jpg
shutterstock 670245910 jpg
Biscuiti cu alune  Sursa foto shutterstock 1666911769 jpg
namol  foto   Shutterstock jpg
pexels peterfazekas 1764089 jpg
Smoothie de mere si morcovi  Sursa foto shutterstock 2354224031 jpg
Salata de linte  Sursa foto shutterstock 2080651627 jpg
shutterstock 1312092965 jpg
shutterstock 2492769881 jpg
Fursecuri cu susan  Sursa foto shutterstock 1852921957 jpg
55bfd353 3536 4f24 97d1 719555bb9f9b jpg
Placinta ciobanului  Sursa foto shutterstock 261383545 jpg
Un aliment care pare saatos iti poate creste colesterolul  Sursa foto shutterstock 2287820521 jpg
clickpentrufemei ro parfum arabesc  jpg
Biscuiti fragezi  Sursa foto shutterstock 2074324606 jpg