Cele mai frecvente greșeli făcute în bucătărie

În acest articol am adunat o serie de greșeli pe care multe persoane le fac în bucătărie. Dacă și tu ai aceste obiceiuri, nu îți face griji! Ele pot fi corectate cu ușurință.  

image

O primă greșeală pe care multe persoane o fac este să nu-și pregătească ingredientele înainte de a găti. Această tehnică te ajută să te organizezi eficient și să nu uiți să adaugi poate o legumă sau un fruct în preparatele culinare. Mai mult, nu uita că lactatele și cărnurile trebuie să se afle la temperatura camerei înainte de a lua contact cu temperatura ridicată! În cazul cărnurilor, schimbarea bruscă a temperaturii afectează calitatea proteinelor și inhibă gătirea uniformă. 

Citește și acest articol: Vrei să scapi de mirosurile neplăcute din bucătăria ta când gătești? Iată câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens 

Depozitarea roșiilor în frigider 

O altă greșeală des întâlnită este depozitarea roșiilor în frigider. Oricât de intuitiv poate fi să le păstrezi astfel, temperatura scăzută, de fapt, le afectează textura, iar alimentele devin moi. Cel mai bine este să le pui în cămară sau într-un sertar special pentru legume. 

Spălarea fructelor de pădure înainte de depozitare 

Roșiile nu sunt singurele alimente la care trebuie să fii atentă! Dacă îți plac fructele de pădure, respectiv căpșunile, zmeura, afinele sau murele, nu le spăla imediat cum ajungi acasă! Desigur, aceste alimente necesită spălare temeinică înainte de consum, dar dacă vrei să le depozitezi după spălare, află că fructele se vor strica astfel mai repede. 

Adăugarea uleiului în apa pentru paste 

În ceea ce privește pregătirea pastelor făinoase, există un mit conform căruia dacă adaugi puțin ulei în apa în care le fierbi, acestea nu se vor mai lipi. De fapt, acest truc este complet inutil. Singurul ingredient care se adaugă în apa pentru paste este sarea, deoarece îmbunătățește gustul și textura. 

Vezi și acest articol: Cele mai murdare obiecte din bucătăria ta. Îți pot afecta sănătatea! 

Achiziționarea piperului măcinat

Piperul măcinat care a stat o perioadă lungă de timp în sertar își pierde din aromă și proprietăți. În schimb, boabele de piper măcinate în râșniță au un gust mai intens, fiind și mai proaspăt și sănătos. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg