Cele mai frecvente greșeli făcute în bucătărie

În acest articol am adunat o serie de greșeli pe care multe persoane le fac în bucătărie. Dacă și tu ai aceste obiceiuri, nu îți face griji! Ele pot fi corectate cu ușurință.  

image

O primă greșeală pe care multe persoane o fac este să nu-și pregătească ingredientele înainte de a găti. Această tehnică te ajută să te organizezi eficient și să nu uiți să adaugi poate o legumă sau un fruct în preparatele culinare. Mai mult, nu uita că lactatele și cărnurile trebuie să se afle la temperatura camerei înainte de a lua contact cu temperatura ridicată! În cazul cărnurilor, schimbarea bruscă a temperaturii afectează calitatea proteinelor și inhibă gătirea uniformă. 

Citește și acest articol: Vrei să scapi de mirosurile neplăcute din bucătăria ta când gătești? Iată câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens 

Depozitarea roșiilor în frigider 

O altă greșeală des întâlnită este depozitarea roșiilor în frigider. Oricât de intuitiv poate fi să le păstrezi astfel, temperatura scăzută, de fapt, le afectează textura, iar alimentele devin moi. Cel mai bine este să le pui în cămară sau într-un sertar special pentru legume. 

Spălarea fructelor de pădure înainte de depozitare 

Roșiile nu sunt singurele alimente la care trebuie să fii atentă! Dacă îți plac fructele de pădure, respectiv căpșunile, zmeura, afinele sau murele, nu le spăla imediat cum ajungi acasă! Desigur, aceste alimente necesită spălare temeinică înainte de consum, dar dacă vrei să le depozitezi după spălare, află că fructele se vor strica astfel mai repede. 

Adăugarea uleiului în apa pentru paste 

În ceea ce privește pregătirea pastelor făinoase, există un mit conform căruia dacă adaugi puțin ulei în apa în care le fierbi, acestea nu se vor mai lipi. De fapt, acest truc este complet inutil. Singurul ingredient care se adaugă în apa pentru paste este sarea, deoarece îmbunătățește gustul și textura. 

Vezi și acest articol: Cele mai murdare obiecte din bucătăria ta. Îți pot afecta sănătatea! 

Achiziționarea piperului măcinat

Piperul măcinat care a stat o perioadă lungă de timp în sertar își pierde din aromă și proprietăți. În schimb, boabele de piper măcinate în râșniță au un gust mai intens, fiind și mai proaspăt și sănătos. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

shutterstock 1056238637 jpg
titlu Cum poți stimula creativitatea 5 colecții LEGO pe care trebuie să le încerci jpg
Aventura construcțiilor cum să motivezi copiii să construiască structuri complexe jpg
Baclava cu nuca  Sursa foto shutterstock 2118779735 jpg
Ceai kukicha  Sursa foto shutterstock 617348237 jpg
shutterstock 192151103 jpg
shutterstock 2370460203 jpg
cutii pentru mancare din carton snick ambalaje png
Budinca de vinete  Sursa foto shutterstock 2341870587 jpg
Dirty coffee  Sursa foto shutterstock 2156457691 jpg
ClickPentruFemei (1) (2) jpg
Rulouri cu rahat  Sursa foto shutterstock 1273105303 jpg
femeie imbracata in negru jpg
431c0c67 8ffc 26bd 966c 4e0b1331dcf7 jpg
clickpentrufemei ro (15) jpg
Tocanita cu carne de por si legume  Sursa foto shutterstock 144242482 jpg
Cum sa sprijini dezvoltarea cognitiva a copilului tau jpg
Lokma gogosele turcesti  Sursa foto shutterstock 2093256418 jpg
bust  foto   Shutterstock jpg
SPIRULINA si ENERGIA   este sau nu o sursa naturala eficienta2 png