Cum combați natural mirosul neplăcut din șifonier. Fără produse din comerț!

Șifonierul reprezintă locul în care se pot acumula mirosuri închise, neplăcute. Din fericire, poți să le combați natural, fără să apelezi la produsele chimice din comerț. Ai nevoie doar de câteva ingrediente naturale pe care le găsești în majoritatea magazinelor! 

image

Ai simțit miros neplăcut în șifonier sau în alt dulap din casă? Cel mai probabil, umiditatea hainelor proaspăt spălate, care nu au fost uscate suficient, a condus către formarea de mucegai. În plus, pentru că rafturile dulapului sunt pline cu haine, îmbrăcămine, pantofi sau cu alte obiecte, aerul nu circulă, iar mirosul închis persistă. Să nu mai vorbim că depozitarea obiectelor vestimentare purtate poate instala mirosurile neplăcute în șifonier. Ce e de făcut? Un truc simplu și eficient poate salva situația!  

Cum te ajută orezul să combați mirosul neplăcut

Orezul este un aliment preferat în multe bucătării internaționale. De asemenea, știm că elimină umiditatea din telefonul scăpat în apă, dar și că aduce noroc în ziua nunții. De data aceasta, i-am găsit o altă utilitate - eliminarea mirosurilor neplăcute din șifoniere și dulapuri. Da, se poate! Datorită amidonului din compoziția sa, orezul absoarbe mirosul neplăcut și împrospătează aerul din spațiile închise. Cu ajutorul orezului, îți poți crea propriul parfum natural. Iată cum îl faci!

Ai nevoie de: 

  • 1 jumătate de cană cu orez alb nefiert;
  • 15-20 picături ulei esențial (unii preferă iasomia pentru mirosul dulce, lavanda, menta sau uleiul esențial de pin);
  • 1 borcan.

TRUCUL ÎMPOTRIVA MIROSULUI NEPLĂCUT

Pui orezul în borcan, adaugi picăturile de ulei esențial și agiți borcanul, până când ingredientele se amestecă foarte bine. Acum poți pune borcanul în șifonier sau în alt spațiu închis (ai grijă să poziționezi borcanul cu orez într-o zonă unde copiii sau animalele de companie nu ajung la el!). Trucul ar trebui să reziste câteva săptămâni, până la 1-2 luni, dar poți oricând să schimbi orezul, după cum este necesar. 

Pont: Dacă preferi orezul brun, reține că durata de viață a acestuia este mai scurtă decât cea a orezului alb! 

Sursă foto: Shutterstock