Cum să-ți echipezi o bucătărie de mici dimensiuni
Bucătăria este încăperea căreia i se acordă, în ultimii ani, o importanță tot mai mare atunci când vine vorba de amenajarea locuinței.
Această decizie nu este luată doar de cei pasionați de gastronomie, ci și de persoanele care o folosesc doar ocazional.
Datorită creșterii interesului pentru amenajare manifestat de clienți în ultimii ani, producătorii de mobilă și designerii de interior au dezvoltat extrem de multe opțiuni, potrivite pentru diferite tipuri și dimensiuni de bucătărie. O simplă căutare pe internet ne poate aduce un număr extrem de mare de poze cu modele de bucătării, amenajate foarte inteligent, astfel încât chiar și cele de mici dimensiuni să ofere confortul necesar.
Majoritatea celor care locuiesc la bloc constată că dimensiunea bucătăriei nu este suficient de mare pentru a încorpora toate electrocasnicele necesare și nici modelul de mobilier dorit, făcând astfel compromisuri pentru a ajunge la un rezultat satisfăcător. Din acest motiv, cei care se mută la casă alocă bucătăriei o bună parte a spațiului existent, pentru a o putea amenaja conform propriului gust.
Bucătăriile de bloc, adesea de mici dimensiuni, dau multe bătăi de cap atunci când trebuie amenajate și necesită o gândire analitică extrem de exactă pentru ca rezultatul final să fie conform nevoilor celor care o dețin. Indiferent dacă vei opta pentru o bucătărie open space sau dorești să păstrezi configurația stabilită de proiectant, atunci când dimensiunile bucătăriei sunt reduse, este important să utilizezi în mod inteligent orice spațiu disponibil.
Iată care sunt trei dintre cele mai importante lucruri de care să ții cont atunci când îți amenajezi o bucătărie de mici dimensiuni:
1. Cumpără electrocasnice multifuncționale și modele slim
Găsim pe piață o multitudine de aparate electrocasnice menite să ne facă viața mai ușoară în bucătărie. Dacă dimensiunea acesteia nu este suficientă pentru a le îngloba pe toate cele dorite, nu trebuie să renunți la ele, ci doar să cauți modelele potrivite.
Majoritatea producătorilor au în portofoliul lor atât variante standard din punct de vedere al dimensiunii, cât și variante slim (cu dimensiuni mai mici) ale produselor importante dintr-o bucătărie. Astfel, nu ești obligată să achiziționezi un mini frigider, ci doar să cauți un model slim, eventual care să poate fi încorporat, pentru a oferi o simetrie perfectă.
De asemenea, dacă nu ești genul care să gătească des, poți opta pentru un cuptor cu microunde Daewoo cu funcții multiple, programe predefinite și putere mare. Acesta îți poate fi de ajutor chiar dacă ai o plită și un cuptor, fiind o alternativă excelentă vara, atunci când nu vrei să crești și mai mult temperatura în casă.
O surpriză plăcută o reprezintă versatilitatea acestuia, fiind disponibil în multe culori și modele, perfect pentru a se încadra în orice model de mobilier ai alege.
2. Fiecare centimetru trebuie valorificat
Niciodată nu poți avea prea multe dulapuri în bucătărie. Mereu se vor găsi produse cu care sa le umpli și, deseori, vei constata că ai mai avea nevoie de încă un sertar sau un dulap, deși calculele au fost bine realizate.
Dacă te confrunți cu o dimensiune mică a bucătăriei tale, pentru a avea confortul necesar, de cele mai multe ori nu poți apela la modelele de mobilier regăsite în comerț. Astfel, cea mai bună variantă pentru a valorifica fiecare spațiu disponibil rămâne achiziționarea unui mobilier realizat pe comandă care să încorporeze majoritatea electrocasnicelor. Acesta se va preta în totalitate nevoilor tale și va utiliza în mod inteligent întreg spațiul disponibil.
Indiferent care ar fi neajunsurile, locuința noastră este mediul care are puterea de a ne oferi echilibrul și relaxarea necesare pentru a funcționa într-un mod sănătos. Chiar dacă dimensiunile acesteia nu sunt tocmai generoase, cu puțin efort putem să ne creem confortul dorit și să ne bucurăm de timpul petrecut acasă.
Sursa foto: Shutterstock