Este bine să uzi florile cu apă caldă? Află răspunsul de la un expert!

Udarea florilor este esențială pentru sănătatea și dezvoltarea acestora, dar te-ai întrebat vreodată dacă ar putea să fie benefic pentru plante dacă le-ai uda cu apă caldă? Dacă da, află răspunsul în rândurile de mai jos! 

image

Apa aduce numeroase beneficii pentru flori - este necesară în procesul de fotosinteză, când plantele produc energia necesară pentru creștere, ajută la transportul nutrienților din sol către flori, conferă rezistență la atacurile dăunătorilor, iar beneficiile pot continua. 

Știm că este bine să udăm florile cu apă de ploaie, deoarece nu are substanțe chimice, are un pH favorabil și conține o cantitate mică de azot, care stimulează creșterea și dezvoltarea acestora. Putem uda florile și cu apă de la robinet sau din alte surse sigure, dar care este temperatura sa optimă? 

Citește și acest articol: Este sănătos să bei sau să folosești la gătit apă de ploaie? 

Pe rețelele de socializare circulă unele informații conform cărora apa caldă ar ajuta florile tăiate proaspete să reziste mai mult timp în vază. Apa caldă ar fi ideală pentru florile tăiate, deoarece se absoarbe mai ușor decât cea rece și conferă hidratare optimă plantelor. Conform acestei credințe, apa caldă le-ar face bine și plantelor de ghiveci, dar ce părere are expertul despre acest truc? 

Vezi și acest articol: Pentru o grădină frumoasă și bogată în flori, folosește apă oxigenată! 

Ei bine, acest mit este dezmințit de către specialistul în grădinărit. Conform expertului Hannah Beaton, florile preferă apa rece și pe cea la temperatura camerei. În schimb, apa caldă accelerează procesul de multiplicare al bacteriilor, ceea ce duce la moartea florilor. 

Secrete pentru ca un buchet de flori să reziste mai mult timp 

Dacă ai primit un buchet de flori proaspete și îți dorești să te bucuri mai mult timp de el, sfatul specialistului este să îl depozitezi într-o cameră răcoroasă, departe de lumina directă a soarelui. Un alt truc benefic este să pui în apa din vază puțin suc de lămâie sau 2-5 picături de clor, deoarece ajută la echilibrarea pH-ului. Nu uita să le schimbi zilnic apa, să le tai tulpinile și să îndepărtezi frunzele care ar putea sta în apă, deoarece pot fi surse de bacterii! 

Sursă foto: Shutterstock