Este indicat să speli prosoapele cu apă fierbinte?

Se spune că spălarea prosoapelor în apă fierbinte le ajută să se păstreze moi o lungă perioadă de timp, dar ce părere are specialistul despre această metodă? 

image

Păstrarea proaspelor curate este foarte importantă, deoarece se pot acumula urme de transpirație, uleiuri naturale și murdărie, ceea ce favorizează creșterea și înmulțirea rapidă a bacteriilor.  

Spălarea prosoapelor în mod regulat nu numai că le păstrează curate, ci le ajută inclusiv să rămână pufoase și să reziste în timp. De pildă, prosoapele de înaltă calitate ar trebui să reziste moi 1-2 ani, în funcție de felul în care sunt îngrijite. Dar care este cea mai bună metodă de curățare? 

Citește și acest articol: Cum îndepărtezi rapid etichetele lipicioase de pe borcane 

Pentru ca prosoapele tale să reziste mai mult și să rămână pufoase, așa cum erau în momentul achiziționării, se spune că ajută spălarea în apă fierbinte, însă expertul Patric Richardson nu recomandă această metodă:

„Datorită tehnologiei moderne și detergenților de pe piață, cred că poți spăla în siguranță prosoapele în apă caldă, cu mare succes. De fapt, apa fierbinte nu este bună pentru prosoape, deoarece deteriorează fibrele în timp. Recomand spălarea prosoapelor în apă rece, deoarece ucide la fel de bine bacteriile ca și apa fierbinte‟. 

De altfel, dacă alegi totuși să speli prosoapele în apă fierbinte, reține că bumbacul este singura țesătură care poate rezista la nivelul ridicate de căldură, potrivit specialistului: „Dacă prosoapele tale sunt din altă țesătură, evită să folosești apă fierbinte. Alte țesături nu rezistă la această temperatură. Se micșorează și își schimbă forma.‟ 

Vezi și acest articol: Cum să îți faci propriul detergent de rufe. Avem rețetă și pentru balsam! 

Așadar, pentru a menține prosoapele moi și pufoase, specialistul îți recomandă să le speli în apă caldă sau în apă rece, la fiecare 3 până la 5 utilizări. În plus, poți adăuga în compartimentul pentru detergent oțet sau bicarbonat de sodiu, ingrediente cu proprietăți dezinfectante. De asemenea, este bine să usuci prosoapele în aer liber, nu la uscătorul de rufe, deoarece căldura excesivă afectează țesătura. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente