Grupa de sânge cea mai "imună" la boli

2 de ce posesorii grupei sanguine 0 i sunt atat de speciali 18579510 jpg jpeg

Bolile sunt rezultatul unor factori precum stresul, alimentaţia sau moştenirea genetică, însă şi grupa sanguină are rolul său. Aceasta poate indica o predispoziţie către anumite afecţiuni, de la viroze până la cancer.

Grupa de sânge este o caracteristică moştenită de la părinţi, care determină compatibilitatea cu alte persoane în situaţia unei transfuzii de sânge. Grupele de sânge se împart în patru mari categorii: A, B, AB şi 0, – împreună reprezentând cele patru grupe de antigeni găsite pe suprafeţele celulelor roşii din sânge.

Diferenţa dintre tipurile de sânge se explică prin combinaţia unică de molecule de proteine numite antigeni şi anticorpi. Antigenii se găsesc pe suprafaţa celulelor roşii din sânge, iar anticorpii în plasma sanguină. Există diferite tipuri şi combinaţii ale acestor antigeni şi anticorpi din sânge, acest lucru fiind de fapt baza stabilirii tipului de sânge.

sugar 2493338 960 720 jpg jpeg

În funcţie de caracteristicile hematologice ale fiecărei grupe de sânge, sistemul imunitar va acţiona în mod diferit asupra virusurilor, bacteriilor şi afecţiunile provocate de acestea.

Grupa de sânge AB poate creşte riscul problemelor neurologice. Posesorii vârstnici ai grupei AB se pot confrunta cu pierderi de memorie şi au dificultăţi de a reţine/ a învăţa pe de rost anumite texte. În plus, riscul de a dezvolta cancer stomacal este mai 26% mai mare decât la grupele B sau 0, potrivit American Journal of Epidemiology.

Citeşte şi: Secretul corpului perfect: dieta în funcţie de grupa sanguină

Dacă ai grupa 0, riscul de a avea probleme cardiovasculare este mai mic cu 23 procente, comparativ cu celelalte grupe sanguine. Cele mai predispose sunt grupele AB şi B.

Un alt studiu realizat de cei de la Universitatea din Vermont, care a implicat 30.000 de oameni, a arătat că cei cu grupa AB au un risc cu 82% mai mare de a avea probleme cu memoria, care pot provoca demenţă.

Veşti bune tot pentru grupa 0. Procentul de a dezvolta cancer la pancreas este scăzut cu 37%, faţă de celelalte grupe, potrivit Journal of the National Cancer Institute. Responsabilă pentru această boală, ca şi pentru cancerul la stomac, este bacteria H. pylori.

Sursă foto: pixbay.comRecente

Ghid de calatorie cu copiii  Sursa foto shutterstock 622990619 jpg
Painici cu usturoi  Sursa foto shutterstock 85029145 jpg
carente jpg
Alimente inghetate jpg
clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara  Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg
constipație jpg
Alimentele ultraprocesate jpg
Floarea de hartie este si remediu naturist  Sursa foto Pixabay jpg
Legume cu usturoi  Sursa foto shutterstock 1790228171 jpg
căldură  foto   Shutterstock jpg
dulap cu haine jpg
Curățenia și ordinea de acasă nu au fost niciodată atât de simple jpg
Vrei sà scapi de mirosurile neplÃcute din bucÃtÃrie ta când gÃtesti Iatà câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens (1) jpg
Ce este rejuvenarea vaginla si cum iti dai seama ca a venit timpul sa apelezi la ea jpg
Ai parul deteriorat Vezi cateva metodele de ingrijire care ii vor reda aspectul sanatos jpg
Chec cu zmeura  Sursa foto shutterstock 146752931 jpg
masti turmeric shutterstock 201136739 jpg
celulita shutterstock 2296152455 jpg