Grupa de sânge cea mai "imună" la boli

2 de ce posesorii grupei sanguine 0 i sunt atat de speciali 18579510 jpg jpeg

Bolile sunt rezultatul unor factori precum stresul, alimentaţia sau moştenirea genetică, însă şi grupa sanguină are rolul său. Aceasta poate indica o predispoziţie către anumite afecţiuni, de la viroze până la cancer.

Grupa de sânge este o caracteristică moştenită de la părinţi, care determină compatibilitatea cu alte persoane în situaţia unei transfuzii de sânge. Grupele de sânge se împart în patru mari categorii: A, B, AB şi 0, – împreună reprezentând cele patru grupe de antigeni găsite pe suprafeţele celulelor roşii din sânge.

Diferenţa dintre tipurile de sânge se explică prin combinaţia unică de molecule de proteine numite antigeni şi anticorpi. Antigenii se găsesc pe suprafaţa celulelor roşii din sânge, iar anticorpii în plasma sanguină. Există diferite tipuri şi combinaţii ale acestor antigeni şi anticorpi din sânge, acest lucru fiind de fapt baza stabilirii tipului de sânge.

sugar 2493338 960 720 jpg jpeg

În funcţie de caracteristicile hematologice ale fiecărei grupe de sânge, sistemul imunitar va acţiona în mod diferit asupra virusurilor, bacteriilor şi afecţiunile provocate de acestea.

Grupa de sânge AB poate creşte riscul problemelor neurologice. Posesorii vârstnici ai grupei AB se pot confrunta cu pierderi de memorie şi au dificultăţi de a reţine/ a învăţa pe de rost anumite texte. În plus, riscul de a dezvolta cancer stomacal este mai 26% mai mare decât la grupele B sau 0, potrivit American Journal of Epidemiology.

Citeşte şi: Secretul corpului perfect: dieta în funcţie de grupa sanguină

Dacă ai grupa 0, riscul de a avea probleme cardiovasculare este mai mic cu 23 procente, comparativ cu celelalte grupe sanguine. Cele mai predispose sunt grupele AB şi B.

Un alt studiu realizat de cei de la Universitatea din Vermont, care a implicat 30.000 de oameni, a arătat că cei cu grupa AB au un risc cu 82% mai mare de a avea probleme cu memoria, care pot provoca demenţă.

Veşti bune tot pentru grupa 0. Procentul de a dezvolta cancer la pancreas este scăzut cu 37%, faţă de celelalte grupe, potrivit Journal of the National Cancer Institute. Responsabilă pentru această boală, ca şi pentru cancerul la stomac, este bacteria H. pylori.

Sursă foto: pixbay.comRecente

Dantura ta nu este asa cum ti ai dori Descopera cum poti obtine zambetul mult visat! jpg
Simți o senzație de uscăciune în zona ochilor și nu știi cum ai putea să te protejezi de radiațiile ce te înconjoară Alege să investești în sănătatea ta vizuală folosind aceste 3 metode jpg
Beneficiile și efectele negative ale soarelui asupra corpului jpg
Un zâmbet de milioane costă foarte puțin dar îți poate oferi foarte multe jpg
Fulgi sau lapte de ovaz in cafea  Sursa foto Shutterstock 1453749629 jpg
Tăierea părului îl face să crească mai repede  Shutterstock  jpg
a muri de bătrânețe  sursa foto   Shutterstock jpg
reflexoterapie palmara ok shutterstock 1270690045 jpg
Ce spune despre sanatatea ta culoarea menstruatiei  Sursa foto Shutterstock 2204663437 jpg
Obiecte toxice, potpourri, shutterstock jpg
Caini care se adapteaza usor la apartament, foto shutterstock jpg
Atentie la cheagurile de sange  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei screen post folBYP0ED0k unsplash jpg
foto caravana 2021 jpeg
slabesti dieta este importanta jpg
3 buchete de mireasă ce vor continua să fie populare și în 2023 jpg
De ce te prind serialele așa de tare Afla care sunt tehnicile de marketing care te fac să ți pierzi nopțile de dragul narațiunii preferate! jpg
Ai nevoie de un nou televizor în living room  Îți spunem noi cum să l alegi! jpg
Top 4 iphone hacks pe care nu le știai, dar de care ai nevoie jpg
Photo 1 @siora18 Unsplash jpg