Porcuşorul de Guineea: sfaturi de îngrijire

1 55596 original jpg jpeg

Aceşti membri docili ai familiei de rozătoare, mai mari decât hamsterii şi mai mici ca iepurii, cunoscuţi pentru „vocalizele“ lor guiţătoare, simt o adevărată plăcere în momentul în care stăpânul lor păşeşte în cameră.

Dacă vrei unul,în mod clar va fi companionul perfect,mai ales că se înţelege de minune şi cu cei mici.

• Porcuşorii de Guineea sunt prietenoşi,însă preferă să trăiască în grupuri mici. Dacă vrei,de exemplu,două femele,acestea se vor înţelege bine,dar ai grijă în cazul masculilor. Vor exista altercaţii doar dacă aceştia sunt fraţi. În cazul unei femele şi al unui mascul,ei bine,e lesne de înţeles ce se va întâmpla. Dacă nu vrei să te trezeşti cu o mică armată blănoasă în scurt timp,ţine-i separaţi.  

• Cuşca trebuie să fie suficient de mare şi rezistentă. Evită podeaua din sârmă,pentru că animăluţul se poate accidenta. Nici acvariul nu este indicat,deoarece pereţii de sticlă nu permit o aerisire optimă. Ţine cuşca departe de surse directe de căldură (sobă,calorifer),deoarece blănoşii pot face atac de cord,indus de temperaturile extreme. O medie de 16-20 °C în camera lor este perfectă. În interiorul cuştii pune mult talaş din lemn de plop sau din orice alt lemn recomandat de veterinar.

• În ceea ce priveşte dieta,ai grijă să-i dai zilnic cantităţi mici de fructe şi legume proaspete:  struguri,castraveţi,porumb,mazăre,morcovi şi pere. Spre deosebire de alte animale,„porcuşorii“ nu pot produce vitamina C,aşa că va trebui să i-o asiguri tu. Un sfert de portocală este soluţia ideală,dar mai poţi varia şi cu varză,păpădie verde şi căpşuni.



Recente