Câte zile poți păstra laptele de ovăz după deschidere?

Dacă îți place laptele de ovăz, trebuie să știi că această băutură nu rezistă la nesfărșit în frigider. De fapt, își păstrează prospețimea o perioadă scurtă de timp de la deschidere!   

image

Laptele de ovăz este o variantă vegetariană al celui de origine animală, având numeroase beneficii pentru organism. Se caracterizază printr-un conținut scăzut de grăsimi saturate, ceea ce este benefic pentru sănătatea inimii, dar printr-un conținut mare de fibre, substanțe care reglează tranzitul intestinal. În plus, majoritatea produselor din comerț sunt îmbogățite cu vitamine și minerale, precum calciu, vitamina B12 și D, care întăresc sistemul imunitar și mențin sănătatea oaselor.  

Citește și acest articol: Fulgi sau lapte de ovăz în cafea? De ce să adaugi zilnic? 

Este potrivit pentru persoanele cu intoleranță la lactoză, soia și nuci, fiind o opțiune bună și pentru cele care vor să slăbească, deoarece are un conținut caloric moderat. 

Dacă laptele de ovăz este și preferatul tău, pentru a beneficia de toate avantajele aduse organismului, trebuie să ții cont de termenul său de valabilitate! Se întâmplă adesea ca acest produs să fie lăsat o lungă perioadă de timp în sertarul frigiderului, un obicei care poate fi nociv pentru sănătate. 

Vezi și acest articol: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci terci de ovăz în fiecare zi? Efectele sunt nebănuite 

Valabilitatea laptelui de ovăz după deschiderea recipientului  

În general, laptele de ovăz se consumă în termen de cinci până la zece zile de la deschidere. Dacă nu îl poți utiliza în acest interval de timp, ia în considerare înghețarea acestuia, însă reține că procesul de congelare face laptele de ovăz puțin apos și granulat, fiind bun doar pentru folosirea în rețetele culinare!  

Cum verifici prospețimea laptelui de ovăz? 

Știi că laptele de ovăz s-a stricat dacă gustul acestuia devine acru sau dacă consistența acestuia s-a modificat. Toarnă laptele într-un pahar transparent, iar dacă laptele de ovăz este gros, acesta este un semn că trebuie să-l arunci. În mod similar, dacă laptele a căpătat o culoare galbenă, înseamnă că s-a stricat. Un alt semn de deteriorare este prezența mucegaiului în jurul capacului. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente