Câte zile poți păstra laptele de ovăz după deschidere?

Dacă îți place laptele de ovăz, trebuie să știi că această băutură nu rezistă la nesfărșit în frigider. De fapt, își păstrează prospețimea o perioadă scurtă de timp de la deschidere!   

image

Laptele de ovăz este o variantă vegetariană al celui de origine animală, având numeroase beneficii pentru organism. Se caracterizază printr-un conținut scăzut de grăsimi saturate, ceea ce este benefic pentru sănătatea inimii, dar printr-un conținut mare de fibre, substanțe care reglează tranzitul intestinal. În plus, majoritatea produselor din comerț sunt îmbogățite cu vitamine și minerale, precum calciu, vitamina B12 și D, care întăresc sistemul imunitar și mențin sănătatea oaselor.  

Citește și acest articol: Fulgi sau lapte de ovăz în cafea? De ce să adaugi zilnic? 

Este potrivit pentru persoanele cu intoleranță la lactoză, soia și nuci, fiind o opțiune bună și pentru cele care vor să slăbească, deoarece are un conținut caloric moderat. 

Dacă laptele de ovăz este și preferatul tău, pentru a beneficia de toate avantajele aduse organismului, trebuie să ții cont de termenul său de valabilitate! Se întâmplă adesea ca acest produs să fie lăsat o lungă perioadă de timp în sertarul frigiderului, un obicei care poate fi nociv pentru sănătate. 

Vezi și acest articol: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci terci de ovăz în fiecare zi? Efectele sunt nebănuite 

Valabilitatea laptelui de ovăz după deschiderea recipientului  

În general, laptele de ovăz se consumă în termen de cinci până la zece zile de la deschidere. Dacă nu îl poți utiliza în acest interval de timp, ia în considerare înghețarea acestuia, însă reține că procesul de congelare face laptele de ovăz puțin apos și granulat, fiind bun doar pentru folosirea în rețetele culinare!  

Cum verifici prospețimea laptelui de ovăz? 

Știi că laptele de ovăz s-a stricat dacă gustul acestuia devine acru sau dacă consistența acestuia s-a modificat. Toarnă laptele într-un pahar transparent, iar dacă laptele de ovăz este gros, acesta este un semn că trebuie să-l arunci. În mod similar, dacă laptele a căpătat o culoare galbenă, înseamnă că s-a stricat. Un alt semn de deteriorare este prezența mucegaiului în jurul capacului. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg