Ce mănâncă la micul dejun un expert în longevitate

Există mai mulți factori care par să contribuie la o viață lungă și sănătoasă, iar unul dintre ele este micul dejun echilibrat. Prin urmare, iată ce alimente trebuie să se afle în farfuria ta, la primele ore ale zilei, dacă îți dorești să trăiești mai mult, potrivit unui expert în longevitate! 

image

Valter Lango, un profesor cunoscut pentru cercetările sale despre impactul nutriției asupra îmbătrânirii, pune accent pe importanța micului dejun și dezvăluie ce trebuie să facem dimineața pentru a fi longevivi.  

Într-un interviu pentru publicația „Insider‟, Valter Lango a spus că un mic dejun sănătos, care promovează longevitatea, trebuie să conțină mai multe grupe alimentare, respectiv: grăsimi „sănătoase‟, fibre, vitamine și minerale. El recomandă să punem în farfurie cereale integrale, nuci și fructe. De exemplu, el obișnuiește să mănânce dimineața un măr și pâine integrală cu o cremă de nuci, care conține migdale și cacao. Alte alimente pe care le preferă dimineața sunt: smochinele, nucile, făina de porumb și ovăzul. 

Diversificarea este importantă! 

Desigur, nu trebuie să consumăm în fiecare zi același preparat la micul dejun! Specialistul spune că, pentru a obține cât mai mulți nutrienți, este necesar să facem schimbări regulate în meniu. 

Citește și: O femeie de 115 ani deține secretul longevității: fasolea

Ceaiul verde, băutura longevității? 

Valter Lango mai are un secret! Pe lângă alimentele bogate în nutrienți, el consumă în fiecare dimineața o ceașcă cu ceai verde, cunoscut pentru beneficiile sale asupra sănătății. Studiile anterioare au demonstrat că această băutură susține sănătatea creierului, a inimii, ajută la scăderea colesterolului, la îmbunătățirea rezistenței oaselor și inclusiv aduce beneficii pentru piele. 

Citește și: Motive pentru care corpul tău are nevoie de ceai verde

Consumă ceea ce îți place! 

Foarte important este să consumi ceea ce îți place și să nu te forțezi să adaugi în meniul tău alimente care nu îți satisfac papilele gustative: „Nu are rost să încerci să te forțezi să mănânci ceva dacă nu îți place și nu te simți bine. Nu te va ajuta să urmezi o dietă sănătoasă pe termen lung, așa că mai bine te concentrezi pe alimente bogate în nutrienți, care îți plac‟, a spus dieteticianul Danielle Smith, pentru publicația menționată.

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg