Ce nu ar trebui să se afle în telefonul tău? Așa îți protejezi datele personale!

În mod cert, telefonul mobil a devenit un obiect indispensabil și pentru că poate stoca o mulțime de poze, mesaje și alte informații. Însă pentru a-ți proteja datele personale, trebuie să selectezi cu mare atenție ceea ce arhivezi! Descoperă ce nu este bine să păstrezi în telefonul tău mobil! 

image

Există lucruri pe care nu a trebui să le păstrezi în telefonul mobil. Spre exemplu, nu este bine să îți arhivezi parolele de la conturile tale de socializare, de la muncă sau de la alte aplicații importante. Este recomandat să le notezi într-o agendă și nu în telefon, deoarece îți poți pune datele în pericol în cazul în care îți vei pierde mobilul. 

Citește și: Orașul în care telefoanele și Wi-Fi-ul sunt interzise. Află motivul! 

Fotografii și videoclipuri personale 

Evită să păstrezi în telefon fotografii și videoclipuri pe care nu îți dorești să le vadă și alte persoane, cum sunt pozele cu datele cardului tău bancar. Este bine să stochezi aceste informații în calculatorul personal sau pe un stick, unde doar tu ai acces. De asemenea, poți lua în considerare stocarea lor într-un album protejat printr-o parolă puternică. 

Informații bancare 

Serviciile bancare online îți oferă comoditate, însă au un cost: confidențialitatea ta. Dacă în telefonul său se află informații, precum: contul bancar, datele de pe card și alte date personale, riști să pierzi controlul asupra lor. Pentru a gestiona riscul, mai bine transferi toate aceste informații în computerul personal sau folosești pentru fiecare aplicație câte o parolă puternică. 

Vezi și acest articol: Greșeli la încărcarea telefonului mobil. Tu accesezi Internetul în timpul încărcării? 

Adresa unde locuiești 

Stocarea adresei tale în aplicațiile pe care le folosești cel mai des este frecvent întâlnită. Cu toate acestea, poți deveni vulnerabil în fața hoților. Dacă o persoană străină va intra în posesia telefonului său, o să poată accesa aplicații, precum „Waze” sau „Google Maps” și poate afla unde locuiești. Dacă nu îți dorești să introduci de fiecare data adresa când accesezi o astfel de aplicație, evită să folosești codul de identificare „Acasă” și alege o altă denumire, cum ar fi „Sala de Fitness”.

Sursă foto: Shutterstock