Cine a inventat temele și de ce credea că astfel îi pedepsește pe copii

Sunt cumva un rău necesar? Fără teme, școlarii nu pot atinge culmile cunoașterii? Părerile sunt împărțite în ceea ce privește necesitatea temelor. Însă cine a fost primul om din lume care să îi trimită pe copii acasă cum exerciții de rezolvat?

image

Părinții sunt toți chinuiți de temele copiilor, iar copiii… cu siguranță că ar prefera să se joace în loc să rezolve exerciții de matematică și să exerseze scrisul de mână. Și atunci de ce le facem, de ce acceptăm, în societate, să primească școlarii teme pentru acasă?

Dacă e să asculți ambele tabere pro și contra, unii îți vor spune că e de preferat ca părinții să nu se ofere să-i ajute pe copii la teme decât dacă li se cere acest lucru chiar de către școlari. Însă, în acest caz, ce facem cu micuții care uită complet de teme și nu spun nimănui că au câteva adunări sau scăderi de făcut până a doua zi? E complicat, cum spuneam. Până ne decidem cum e optim, mai bine aflăm cine a fost cel căruia i-a trecut prin minte pentru prima dată să dea copiilor ceva de făcut acasă!

Cum credeți că s-a întâmplat – s-a dus, la un moment dat, un școlar acasă și, din mare drag de carte, și-a scos cărțile și a continuat să facă exerciții de unul singur sau i-a impus vreun profesor asta?

Timp de aproape un secol s-a știut că un italian pe nume Roberto Nevilis a inventat tema. Individul e precizat chiar în Dicționarul Urban! Atât Through Education, cât și The Ed Advocate confirmă implicarea lui Roberto Nevilis în tot acest proces de stabilire a temelor zilnice obligatorii pentru orice școlar, proces care nemulțumește o bună parte din părinți și-n ziua de azi și marea majoritate a copiilor.

Există și un motiv întemeiat pentru care italianul s-ar fi gândit la implementarea temelor în programul școlarilor – pentru a-i pedepsi pe elevii slabi la învățătură, care nu se țin de carte, și ca să-i recompenseze pe cei care excelează la școală. Însă apar tot felul de inadvertențe în această poveste! Unii sunt de părere că invenția lui Roberto datează încă din 1905, alții susțin că a apărut, pentru prima dată, în 1095, adică cu 800 de ani mai devreme! Cum e posibil, când a trăit omul acesta?!

Pe Twitter circulă o fotografie cu Nevilis care ar data încă din 1095, lucru imposibil, având în vedere că fotografia a fost inventată abia opt secole mai târziu! Deci sunt toate niște bazaconii! Educația publică nici măcar nu exista la acea vreme! Mai mult, se pare că nu e decât un mit toată povestea asta cu inventarea temelor de către Roberto Nevilis, pentru că trebuie să dăm vina pe cu totul altcineva pentru existența temelor pe lumea asta.

Bun, și atunci cine a fost inventatorul real al temelor? Horace Mann pare să fie. Nu este o certitudine, însă ceea ce se știe sigur e faptul că Mann a preluat anumite elemente din sistemul educațional din Europa și le-a implementat cu brio în Statele Unite.

Foto - Shutterstock



Recente

Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg