Cine e „Prințul furat”? Regina Victoria l-a îngropat în catacombele Castelului Windsor

Au trecut mai mult de 140 de ani de când orfanul Prinț Alamayou a fost depus în catacombele din Capela Sfântul George din Castelul Windsor. Cine a fost el?

Regina Victoria – secvențe jpeg

Băiatul etiopian, care a devenit cunoscut drept „Prințul furat”, este dorit, de rudele lui, acasă, pentru odihna veșnică. Ce răspunde familia regală britanică la cererile repetate ale descendenților lui? Ei bine, acum câteva zile, familia regală a refuzat cererea dezgropării prințului pe motiv că simpla procedură ar afecta celelalte morminte din criptă, care aparțin lui Henry al VIII-lea și al lui George al V-lea.  

Totuși care-i povestea Prințului Alamayou și de ce era Regina Victoria atât de obsedată de el? Istoricul Ian Lloyd ne explică.

Pe 16 iulie 1868, Regina Victoria l-a primit la palat pe fiul Împăratului din Abyssinia. „Micuțul Alamayou e un băiat de 7 ani foarte drăguț, cu ochi frumoși și nas și gură plăcute, deși buzele sunt destul de groase. Pielea e de un bronz întunecat. Părul e creț. L-am pupat, iar el mi-a răspuns la fel. Știe doar două cuvinte în engleză”, a declarat regina în jurnalul ei.

Alamayou era fiul Împăratului Teodor din Abyssinia, adică Etiopia de acum. După sinuciderea acestuia din urmă, în 1868, băiatul a fost escortat până în Marea Britanie de un englez trimis de regina britanică. La scurt timp după sinuciderea împăratului, mama lui, Împărăteasa Tirunesh, a murit de tuberculoză la numai 25 de ani, iar băiatul a rămas orfan.

A doua zi după venirea prințului în Marea Britanie, regina a cerut să-l vadă, iar întâlnirea i-a lăsat cea mai frumoasă impresie. Băiatul a început școala în Anglia, dar nu s-a simțit deloc binevenit, ci s-a izolat și mai mult. În tot acest timp, bunica prințului îi trimitea acestuia scrisori în care îl implora să se întoarcă acasă.

La 18 ani, prințul de-abia își încheiase studiile când s-a dus să se culce pe un wc în mijlocul unei nopți friguroase. A făcut pneumonie, după aceea complicații care i-au fost fatale. În ciuda tratamentelor aplicate de medici, prințul a murit după șase săptămâni de suferință. Era 14 noiembrie 1879.

Tristețea Reginei Victoria este evidentă, în jurnalul ei, în privința morții tânărului prinț: „Foarte îndurerată și șocată să aud vestea că dragul de Alamayou a murit în această dimineață. E așa trist! Singur-singurel, într-o țară străină, fără nicio persoană cunoscută sau rudă lângă el, atât de tânăr și de bun. Viața lui n-a fost una fericită, ci plină de dificultăți, lumea holbându-se la el din cauza culorii lui…”  

Regina a aranjat ca Alamayou să fie înmormântat la Windsor, dar, în 2007, guvernul etiopian a cerut ca rămășițele prințului să fie returnate pe pământul său natal. La acea vreme, Regina Elisabeta a II-a lua în calcul această posibilitate. La ora actuală, Alamayou se află înmormântat în apropierea binefăcătoarei sale, Regina Victoria, și pare că va mai sta acolo o vreme, pentru că tocmai ce-a fost respinsă propunerea de-a fi returnat etiopienilor.



Recente

O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg