Dieta indiană topește rapid 3-4 kilograme până la sărbătoarea Paștilor

Vrei să fii în cea mai bună formă pentru întâlnirile cu cei dragi, cu ocazia sarbatorilor pascale? Mizează pe dieta indiană! Te va ajuta să scapi rapid de kilogramele nedorite până la Paste.

image

Așa cum îi spune și numele, dieta indiană este un plan alimentar care are la bază modul în care se hrănesc indienii. Acest popor consumă multe vegetale și, de cele mai multe ori, evită carnea, deoarece religia spune că toate ființele vii trebuie apreciate în mod egal. Având la bază acest stil de viață, specialiștii au creat un regim de șase-șapte zile, pentru a ajuta oamenii să scape de kilogramele în exces și să elimine toxinele acumulate.

Cum se ține dieta indiană

Dieta indiană se bazează pe principiul care spune că alimentele pe care le vei consuma vor accelera arderea grăsimilor. Planul dietei se desfășoară pe parcursul a șapte zile, timp în care poți să slăbești patru kilogram, dacă nu trișezi.

În prima zi consumi doar fructe, în orice cantitate, (cu excepția bananelor, strugurilor și a pepenelui galben). În a doua zi mănânci doar legume fierte sau crude. În ziua a treia, consumi legume și fructe, în orice cantitate, (exceptând cartoful). În a patra zi ai voie până la șase banane pe zi și lapte. Le poți consuma în smoothie-uri, supe sau sucuri. De asemenea, la prânz, poți opta pentru supă sau salată, din ceapă, ardei verzi, roșii, varză și țelină. În ziua cinci, ai voie carne și roșii. Vegetarienii pot opta pentru leguminoase, cereale, iaurt sau brânză. În ziua șase poți consuma carne, dar și ouă, și legume, (fără cartofii). În ultima zi a dietei indiane poți mânca orez brun, fructe și o cantitate nelimitată de legume. Poți alege să consumi orez brun în ziua șase, fructe și legume, și să nu mai ții ziua șapte, cea în care se recomandă să ,ănânci carne, ouă etc.

Lista cu alimente recomandate

1.      Legume: roșii, spanac, morcov, fenicul, vinete, verdețuri, ceapă, conopidă, ciuperci, varză și castravete, (se acceptă și varianta congelată);

2.      Fructe: mango, rodie, portocale, kiwi, mere, căpșuni, fructe de pădure, pepene galben, pere, prune, banane. Sunt acceptate și fructele uscate;

3.      Nuci și semințe: caju, migdale, arahide, fistic, semințe de dovleac, semințe de susan, semințe de pepene verde, semințe de floarea soarelui coapte, semințe de in și chia;

4.      Leguminoase: mazăre, linte și năut;

5.      Cereale integrale: orez brun, ovăz, mei, orez basmati, mei, hrișcă, popcorn, quinoa, orz, porumb și pâine integrală;

6.      Lactate: brânză slabă, iaurt, lapte, caș și chefir. Vegetarienii pot opta pentru produse pe bază de soia, neîndulcite;

7.      Carne: pui, vită și pește;

8.      Ierburi și condimente: usturoi, ghimbir, cardamom, chimen, coriandru, boia de ardei, turmeric, scorțișoară, piper negru și busuioc;

9.      Grăsimi sănătoase: lapte de cocos, avocado, ulei de cocos, ulei de măsline, unt de arahide și ulei de susan;

10.   Băuturi: apă plată, apă carbogazoasă, cafea și ceai neîndulcit.

dieta indiana shutterstock 1829678036 ok jpg

Alte reguli de care să ții cont în dieta indiană

1. Cere sfatul medicului, înainte de a începe;

2. Mănâncă trei mese pe zi și două gustări;

3. Consumă legumele și fructele cel mai des în stare proaspătă sau fierte;

4. Încearcă să bei cel puțin 8-12 pahare de apă, pe zi;

5. Începe să faci mișcare, din a patra zi. Vei pierde mai repede și mai mult în greutate. 

Exemplu de meniu pentru o zi

Mic dejun: 1 măr și 1 portocală, 1 pahar de apă;

Gustare: 1 bol cu mango cubulețe, 1 pahar de apă;

Prânz: 1 bol cu felii de pară, 2 kiwi, 2 pahare de apă;

Gustare: 1 măr sau 1 pară, 1 pahar de apă;

Cină: 1 bol cu mango cubulețe, 1/2 grepfrut, 2 pahare de apă.

@Shutterstock