Gadgeturi folositoare pentru pasionații de munte

Dacă ești un iubitor de natură și de aventură, probabil că îți place să mergi la munte și să te aventurezi pe diferite poteci. Însă pentru a te bucura de experiența montană la maxim, ai nevoie și de un echipament adecvat, care să îți asigure confortul, siguranța și distracția.

image

Pe lângă elementele de bază, cum ar fi hainele, încălțămintea, rucsacul, cortul și sacul de dormit, poți folosi unele gadgeturi care îți pot transforma ieșirea și îți pot fi de mare ajutor.

Iată câteva gadgeturi folositoare dacă ești un împătimit al muntelui:

Smartwatch-ul

Acesta îți oferă o serie de informații utile și funcții practice. Poți să îți verifici ritmul cardiac, altitudinea, presiunea atmosferică, temperatura, nivelul de oxigen din sânge și altele. Mai mult, poți și să îți monitorizezi activitatea fizică, să îți setezi obiective și să primești sfaturi personalizate dar și să îți controlezi telefonul, camera foto sau alte dispozitive conectate prin Bluetooth. Folosind acest ceas poți fi mereu cu un pas înaintea vremii, iar prin funcția de GPS și busolă vei știi mereu unde te afli, fără să te pierzi. Dacă ești în căutarea unui smartwatch, poți găsi unul în gama celor de la Altex.ro.

Camera de acțiune

O astfel de cameră îți permite să înregistrezi imagini și videoclipuri de înaltă calitate în timp ce faci activități sportive sau te aventurezi la munte. Are un design compact și robust, fiind posibilă atașarea ei în diverse moduri și monturi. Este foarte utilă atunci când vrei să surprinzi animalele sălbatice sau alte scene interesante, chiar și plimbarea în sine. Poți procesa și edita filmarea ulterior pentru a o încărca pe rețelele de socializare sau doar pentru a păstra o arhivă personală cu potecile străbătute.

Drona

Este o minune tehnologică, care îți permite să capturezi imagini spectaculoase din aer. Poți să o controlezi cu o telecomandă sau cu o aplicație pe smartphone, ajustând viteza, înălțimea și unghiul de vizionare. Aceasta te poate ajuta să faci fotografii sau videoclipuri de înaltă calitate, pe care le poți stoca pe un card de memorie sau le poți transmite în timp real pe ecranul telefonului. Rezultatele produse de camera acesteia vor fi cu adevărat spectaculoase, iar turele tale vor avea un plus de savoare.

Bateria externă solară

Aceasta îți permite să îți încarci telefonul, camera foto, tableta sau alte aparate electronice folosind energia soarelui. Este foarte utilă atunci când nu ai acces la o priză electrică sau când vrei să economisești bateria internă a dispozitivelor tale. Dacă ești obișnuit cu greutatea mare în rucsac și călătorești pe mai multe zile, poți găsi unele modele care au și panouri solare externe. Astfel, te vei asigura că poți sta mai multe zile, fără a rămâne cu bateriile dispozitivelor tale goale.

Filtrul de apă portabil

Îți va permite să bei apă curată din orice sursă naturală, fără să te îngrijorezi de bacterii, viruși sau paraziți. Funcționează prin filtrarea apei prin fibre de carbon și halogen, eliminând contaminanții. Este ușor, compact și rezistent și poate face diferența între a avea apă curată și potabilă sau a fi mereu pe fugă după un izvor. Mai mult, este cu adevărat folositor într-o situație de urgență.

În concluzie, acestea sunt doar câteva exemple de gadgeturi folositoare pentru pasionații de munte. Desigur, există și multe altele, în funcție de preferințele și nevoile tale. Important este să le alegi pe cele care îți îmbunătățesc experiența și îți asigură confortul și siguranța, fără să îți încarce prea mult bagajul. Astfel, vei putea să te bucuri de frumusețea și de provocările pe care ți le oferă natura.