Ai nevoie de un nou televizor în living room? Iată ce trebuie să știi!

Indiferent că te muți în casă nouă sau vrei să faci câteva schimbări importante în locuința ta, pentru “a reîmprospăta” puțin atmosfera, atunci când îți mobilezi sufrageria, trebuia să ții cont de mai multe aspecte.

image

Acest lucru se aplică și pentru momentul când cauți un nou televizor. În funcție de dimensiunea camerei, aranjamentul ei sau stilul de viață al întregii familii, trebuia să alegi un TV care să deservească toți membrii casei. 

Acum că ai decis că televizorul din sufragerie trebui înlocuit, haide să discutăm despre ce trebuie să ții cont atunci când îl vei alege pe cel nou, astfel încât să faci o alegere potrivită și inspirată. 

Iată de ce trebuie să ții cont atunci când cauți un nou televizor

1. Unde va fi plasat TV-ul ?

Printre primele lucruri pe care trebuie să le stabilești este rolul tv-ul în cadrul locuinței tale. Dacă vei folosi televizorul pentru zona de living, atunci televizorul va fi un element important în casa ta și va trebui integrat într-un mod cât mai plăcut și natural. De obicei, poziția canapelei, măsuța de cafea, fotoliile sunt plasate în funcție de poziția televizorului, cu alte cuvinte amenajarea camerei se realizeaza în jurul acestui element dominant.

În general, mediana ecranului trebuie să fie la nivelul ochiului persoanei care vizionează, atunci când acesta este în poziție așezată. Astfel, tipul mobilei de pe peretele tv-ului joacă un rol important. Ce înălțime are comoda pe care este așezat dispozitivul? Există polițe sau obiecte decorative plasate deasupra acestuia? Răspunsul va determina la ce dimensiune maximă de diagonala poți opta. 

Distanța de vizionare este strâns legată de poziția canapelei față de televizor. De regulă, canapeaua ar trebui să fie la o distanță de cel puțin 3 ori diagonala televizorului.

2. Câte persoane locuiesc în casa ta? 

Dacă ai o familie numeroasă sau dacă obișnuiești să găzduiești musafiri în mod frecvent, trebuie să iei în considerare cum va fi impactat spațiul de vizionare dacă toți membrii familiei decid să se uite la tv în același timp. În egală măsură, o altă întrebare pe care trebuie să ți-o pui: cum vede persoana de la marginea canapelei ecranul televizorului? Este într-un unghi bun de vizionare? Poate este necesară o diagonală mai mare decat plănuisei inițial.

De asemenea, în condițiile în care ansamblul mobilei din jurul televizorului este plasat pe un perete, poți opta pentru o montura pe acel perete pentru televizor. Există numeroase tipuri de suporturi pentru majoritatea modelelor de branduri cunoscute. Televizoarele au din fabrică spații de înșurubare pe spate. Pe lângă faptul că oferă o experiență mai bună de vizionare,  este și mult mai sigur dacă în casă există copii mici care pot fi tentați să tragă de televizor, evitând astfel accidente.

3. Bugetul stabilit și utilitatea acestuia va determina performanța tv-ului ales 

În mod evident, este recomandat să stabilești un buget pe care ți-l poți permite. 

Înainte de toate, prețul televizorului este strâns legat de tehnologia ecranului. Din acest motiv, tehnologia OLED este mai costisitoare decat ecranele LED. În oferta celor de la Altex.ro vei găsi cu siguranță un televizor Samsung, cu tehnologia dorită de tine și care să se încadreze bugetului tău, Samsung fiind unul din brand-urile de top în industria electronicelor.

Pentru ce vei utiliza televizorul? Dacă va fi folosit pentru vizionare obișnuită, filme, emisiuni TV, aplicații de streaming, atunci ecranele cu o diagonală mai mare se preteaza mai bine. Dacă televizorul va fi folosit și pe post de monitor pentru jocuri video sau activități profesionale, spre exemplu, atunci o diagonală mai mica cu tehnologie mai performantă este recomandat deoarece dinamica mișcărilor poate avea efect de "blur" la ecrane mai mari cu o rezolutie mai mică. 

Acestea fiind spuse, sperăm că vei considera ideile noastre utile și că te vor ajuta să alegi un televizor potrivit casei tale și întregii familii!

Sursa foto: Pexels.com



Recente

Ce alimente sunt ultraprocesate si cat de periculoase sunt  Sursa foto shutterstock 1425370253 jpg
masuta cafea jpg
Secretele unei fripturi perfecte (1) jpg
Cele mai comune greșeli în prepararea cafelei și cum sa le eviți jpg
Cadoul de Secret Santa pentru o colega de birou cum te incardezi intr un buget rezonabil jpg
Taietei cu legume  Sursa foto shutterstock 2300575485 jpg
shutterstock 670245910 jpg
Biscuiti cu alune  Sursa foto shutterstock 1666911769 jpg
namol  foto   Shutterstock jpg
pexels peterfazekas 1764089 jpg
Smoothie de mere si morcovi  Sursa foto shutterstock 2354224031 jpg
Salata de linte  Sursa foto shutterstock 2080651627 jpg
shutterstock 1312092965 jpg
shutterstock 2492769881 jpg
Fursecuri cu susan  Sursa foto shutterstock 1852921957 jpg
55bfd353 3536 4f24 97d1 719555bb9f9b jpg
Placinta ciobanului  Sursa foto shutterstock 261383545 jpg
Un aliment care pare saatos iti poate creste colesterolul  Sursa foto shutterstock 2287820521 jpg
clickpentrufemei ro parfum arabesc  jpg
Biscuiti fragezi  Sursa foto shutterstock 2074324606 jpg