3 alimente surprinzătoare bune pentru inimă. Le recomandă un cardiolog

O dietă sănătoasă reduce foarte mult riscul de probleme cardiace, pentru că influențează greutatea, tensiunea arterială, colesterolul. Află ce alimente indică un cardiolog britanic!

image

Cele mai bune alimente pentru tine nu sunt neapărat costisitoare sau greu de găsit. S-ar putea chiar să le ai în cămară. Victoria Taylor, nutriţionistă britanică la organizația caritabilă British Heart Foundation, citată de Business Insider, susţine că datele arată că o dietă în stil mediteranean, bogată în fructe și legume colorate, cereale integrale, nuci, semințe, proteine slabe și grăsimi sănătoase, este cea mai bună dietă pentru sănătatea inimii.

Mazăre

Unul dintre sfaturile nutriţionistei este să păstrăm întotdeauna o pungă de mazăre congelată la congelator. Se pot găti rapid şi sunt o sursă bună de proteine vegetale, de vitamina C, care ajută la protejarea celulelor și la menținerea sănătăţii acestora. Mazărea este, de asemenea, bogată în fibre, importante pentru sănătatea digestivă şi normalizarea nivelului de colesterol.

Te-ar mai putea interesa: Alimente pe care cardiologii nu le recomandă. Evită-le și ai grijă de inima ta!

Arahide

Cauţi o alternativă mai sănătoasă la dulciuri pentru a avea grijă de inima ta? Alege o mână de alune, nuci sau semințe. Arahidele nesaturate, consumate fără sare, sunt o sursa bogata de grăsimi nesaturate, în special grăsimi mononesaturate. Conţin fibre, proteine şi o varietate de vitamine şi minerale.

Vezi şi: Ai ajuns la 40 de ani? Ce să mănânci pentru a avea o inimă sănătoasă

Ulei de rapiţă

Uleiurile vegetale și din semințe au o reputație proastă în unele cercuri de nutriție. Taylor a spus că uleiul de rapiță este o opțiune bună pentru sănătatea inimii.

Acest tip de ulei conține, în principal, grăsimi mononesaturate, care ajută la protejarea inimii prin menținerea nivelurilor de colesterol bun şi reducerea nivelului de colesterol rău din sânge.

FOTO: Shutterstock