Ai ajuns la 40 de ani? Ce să mănânci pentru a avea o inimă sănătoasă

Dacă ai atins vârsta de 40 de ani, este important să acorzi o atenție deosebită inimii tale. Unele alimente sănătoase te pot ajuta să o menții sănătoasă și să previi bolile cardiovasculare, așa că iată ce trebuie să mănânci mai des! 

image

Odată cu înaintarea în vârstă, riscul de boli de inimă crește, iar pentru femei, simptomele pot deveni evidente odată cu instalarea menopauzei, proces fiziologic care, în general, are loc între vârsta de 40 și 55 de ani. 

Citește și: Menopauza poate provoca pierderea gustului și mirosului? Simptome neobișnuite 

Astfel, pe lângă activitate fizică regulată și odihnă corespunzătoare, dieta este unul dintre factorii care influențează sănătatea inimii. Mai mult decât eliminarea alimentelor procesate din dietă și evitarea preparatelor bogate în zahăr și sodiu, este util să adaugi zilnic în farfurie nutrienți, precum acizi grași omega-3 și antioxidanți. Prin urmare, îți prezentăm trei alimente care îi conțin! 

Ai ajuns la 40 de ani? Prioritizează aceste trei alimente! 

Un aliment care nu trebuie să lipsească din meniul tău este peștele gras, precum: somonul, sardinele, tonul, heringul, macroul, hamsia și păstrăvul. Aceste exemple sunt surse excelente de acizi grași omega-3, care pot să prevină riscul de boli de inimă, prin reducerea nivelurilor de grăsimi din sânge și combaterea inflamației. Este recomandat să consumi pește gras de două ori pe săptămână. 

Vezi și: Alimentele care te ajută să îți ascunzi vârsta. Pe listă: roșiile și peștele gras 

Include în dietă și fructe de pădure! Aceste fructe de mici dimensiuni sunt pline de antioxidanți, precum antocianine (sau antociani), care protejează corpul de radicalii liberi și țin la distanță inflamația, un factor de risc pentru bolile de inimă. Consumă de cel puțin 3 ori pe săptămână afine, mure, căpșuni și zmeură! 

Mănâncă mai des nuci și semințe! 

Pe lângă pește gras și fructe de pădure, mănâncă mai des nuci și semințe! Ca și peștele gras, aceste gustări sățioase sunt bogate în acizi grași, care scad nivelul de colesterol LDL („rău‟) în sânge. De asemenea, sunt bogate în fibre, proteine, vitamine și minerale, substanțe benefice pentru sistemul imunitar și pentru starea generală de sănătate. Migdalele, nucile, nucile de macadamia, semințele de chia, semințele de cânepă și cele de in sunt alegeri excelente! 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg