Ai ajuns la 40 de ani? Ce să mănânci pentru a avea o inimă sănătoasă

Dacă ai atins vârsta de 40 de ani, este important să acorzi o atenție deosebită inimii tale. Unele alimente sănătoase te pot ajuta să o menții sănătoasă și să previi bolile cardiovasculare, așa că iată ce trebuie să mănânci mai des! 

image

Odată cu înaintarea în vârstă, riscul de boli de inimă crește, iar pentru femei, simptomele pot deveni evidente odată cu instalarea menopauzei, proces fiziologic care, în general, are loc între vârsta de 40 și 55 de ani. 

Citește și: Menopauza poate provoca pierderea gustului și mirosului? Simptome neobișnuite 

Astfel, pe lângă activitate fizică regulată și odihnă corespunzătoare, dieta este unul dintre factorii care influențează sănătatea inimii. Mai mult decât eliminarea alimentelor procesate din dietă și evitarea preparatelor bogate în zahăr și sodiu, este util să adaugi zilnic în farfurie nutrienți, precum acizi grași omega-3 și antioxidanți. Prin urmare, îți prezentăm trei alimente care îi conțin! 

Ai ajuns la 40 de ani? Prioritizează aceste trei alimente! 

Un aliment care nu trebuie să lipsească din meniul tău este peștele gras, precum: somonul, sardinele, tonul, heringul, macroul, hamsia și păstrăvul. Aceste exemple sunt surse excelente de acizi grași omega-3, care pot să prevină riscul de boli de inimă, prin reducerea nivelurilor de grăsimi din sânge și combaterea inflamației. Este recomandat să consumi pește gras de două ori pe săptămână. 

Vezi și: Alimentele care te ajută să îți ascunzi vârsta. Pe listă: roșiile și peștele gras 

Include în dietă și fructe de pădure! Aceste fructe de mici dimensiuni sunt pline de antioxidanți, precum antocianine (sau antociani), care protejează corpul de radicalii liberi și țin la distanță inflamația, un factor de risc pentru bolile de inimă. Consumă de cel puțin 3 ori pe săptămână afine, mure, căpșuni și zmeură! 

Mănâncă mai des nuci și semințe! 

Pe lângă pește gras și fructe de pădure, mănâncă mai des nuci și semințe! Ca și peștele gras, aceste gustări sățioase sunt bogate în acizi grași, care scad nivelul de colesterol LDL („rău‟) în sânge. De asemenea, sunt bogate în fibre, proteine, vitamine și minerale, substanțe benefice pentru sistemul imunitar și pentru starea generală de sănătate. Migdalele, nucile, nucile de macadamia, semințele de chia, semințele de cânepă și cele de in sunt alegeri excelente! 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg
e1ed72bf6593c6f222ff50df84f10410f1 jpg
anne nygard 0deq4DZy7xw unsplash jpg
Dovleac cu creveti  Sursa foto shutterstock 1943160427 jpg