3 lucruri pe care le fac mereu cei mai fericiți oameni

Fericirea nu se bazează pe micile momente de zi cu zi care îţi dau o stare de bine. Cercetătorii de la Universitatea Harvard au avut curiozitatea de a afla ce anume ne face fericiți. Potrivit acestor experți, o schimbare a dietei te poate ajuta, dar nu este singurul aspect notabil.

image

Fericirea nu este o stare generală și constantă. Este formată din momente și nu trebuie să fie la fel pentru toată lumea. Sunt anumite obiceiuri și gesturi care pot genera bucurie multora, chiar dacă au preferințe diferite. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Harvard au identificat trei dintre cele care pot contribui la creșterea sentimentului de fericire. Experții sugerează să pui în practică unul dintre ele, apoi pe celelalte două, timp de o săptămână fiecare, şi să observi impactul lor asupra stării tale emoţionale.

Evitarea stresului

Când ai libertate de alegere şi ai de luat prea multe decizii într-o zi, este posibil să te confrunţi cu stres și anxietate. Viața noastră de zi cu zi este plină de decizii şi toate ne consumă energia şi timpul. De aceea, este esențial să nu le dai o atenție mai mare decât este necesară pentru a evita stresul. Pentru cei care, din cauza profesiei sau a situației personale, se confruntă cu un număr mare de decizii zilnice, poate fi benefic să aibă şi activități relaxante.

Aprecierea momentelor care aduc bucurie

Uneori ne concentrăm mai mult pe aspectele negative. Pentru a fi mai fericiţi, ar trebui să ne concentrăm atenția mai mult asupra evenimentelor care ne bucură decât asupra celor care ne strică ziua. Prețuiește acele mici momente care aduc bunăstare în viața de zi cu zi. Potrivit experților de la Harvard citaţi de Mujer Hoy, plăcerile simple pot face diferența între un trai anost şi unul care aduce o stare de bine.

Te-ar mai putea interesa: Ai o stare proastă? Ce obiceiuri să adopți pentru o viață mai fericită

Mişcarea în natură

Starea de sănătate bună și fericirea sunt strâns legate, iar mişcarea se numără printre obiceiurile care te menţin în formă şi sănătos. Mersul pe jos sau cu bicicleta eliberează endorfine, supranumite hormonii fericirii, care îmbunătățesc starea de spirit și reduc stresul. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, adulții ar aibă săptămânal între două ore şi jumătate și cinci ore de exerciții aerobice moderate pe săptămână sau între o oră şi un sfert și două ore şi jumătate de exerciţii intense.

Vezi și: Cum să te gândești mai optimist la viitor: strategii pentru o viață mai fericită

Cercetătorii de la Universitatea Harvard au afirmat că sunt de ajuns 90 de minute de exerciții pe săptămână pentru ca acestea să aibă un impact pozitiv asupra stării de spirit.

FOTO: Shutterstock



Recente

Tort de clatite  Sursa foto shutterstock 357884531 jpg
shutterstock 2050732577 jpg
Vitamina care previne tulburarile de memorie  Sursa foto shutterstock 414407089 jpg
Zacusca dovlecei  Sursa foto shutterstock 458289046 jpg
shutterstock 2404914829 jpg
Chec cu afine si fulgi de ovaz  Sursa foto shutterstock 612616646 jpg
shutterstock 2407845029 jpg
Imagine Imunoterapie SC jpg
Curatarea pernelor  Sursa foto shutterstock 1099572059 jpg
shutterstock 2318184559 jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 2357567221 jpg
băutură  foto   Shutterstock jpg
Bauturi cu efect antiinflamator  Sursa foto shutterstock 2403798969 jpg
3 obiceiuri care te ajută să te bucuri de o viață sănătoasă jpg
Supa rece cu kefir si sfecla  Sursa foto Shutterstock 1753499021 jpeg
shutterstock 2465335337 jpg
Iei medicamente cu magneziu  Veze ce efecte poate avea combinarea  Sursa foto Pixabay medicine 2994788 1280 jpg
shutterstock 2308472285 jpg
Cum il poti incuraja pe cel mic sa petreaca mai mult timp afara Top 3 sfaturi pentru parinti jpg
familie  foto   Shutterstock jpg