3 măști naturale pentru un ten perfect. Adio, pete, riduri și „piele care strânge‟!

După zile în șir petrecute sub soarele arzător, pielea noastră are nevoie de îngrijire suplimentară. Cu un buget rezonabil și câteva informații despre preț, poți face chiar tu un tratament facial care să-ți revitalizeze tenul tern.

image

Un chip frumos, întinerit și lipsit de imperfecțiuni nu ține numai de genele moștenite, ci și de rutina de îngrijire a tenului, care constă în curățarea constantă a pielii, exfoliere și hidratare. Evident că putem frecventa saloanele de cosmetică pentru astfel de servicii, însă sunt costisitoare și asemenea vizite necesită destul de multa timp alocat din partea noastră. E important de știut că putem obține aceleași rezultate îmbucurătoare chiar la noi acasă, folosind câteva măști de față naturale, făcute de noi cu ingredientele din propria bucătărie. Nutrienții și vitaminele incluse în tratamentele cosmetice homemade pătrund în epidermă, curăță porii și îndepărtează un strat subțire de piele moartă. Cu alte cuvinte, măștile de față pot curăța, întinde pielea, exfolia, catifela și conferi o strălucire aparte tenului. Și atunci de ce să nu le încerci și tu?

1.      Masca antipigmentare

Hiperpigmentarea pielii se referă la acele zone mai întunecate de pe față sau la petele cauzate de acnee, îmbătrânire și arsuri solare. Multe dintre noi avem așa ceva mai ales după o anumită vârstă și nu e ceva ce trebuie să ne înspăimânte. Dar trebuie să recunoaștem că aceste mici pete maronii sunt inestetice. Soluția ideală pentru îndepărtarea lor este tratamentul dermatologic, însă acesta este destul de scump. O alternativă demnă de-a fi luată în seamă e masca cu turmeric (o plantă din familia ghimbirului), care scade simțitor inflamația și estompează pigmentarea. Masca se obține din jumătate de lingură de pudră de turmeric și una-două linguri de miere crudă, neprelucrată termic. Amesteci totul într-un bol și apoi aplici mixul pe față. După 10 minute, speli totul cu apă caldă și te minunezi de rezultate.  

2.      Masca puternic hidratantă

O piele uscată are de suferit nu numai din punct de vedere estetic, ci și la un nivel mai profund. Tenul deshidratat poate începe să te mănânce și să-ți provoace nu numai un disconfort evident, ci și mici crăpături ale pielii, ce invite microbii înăuntru și cauzează noi probleme. Ca să eviți așa ceva, fă-ți o mască de față specială pentru piele uscată dintr-o jumătate de castravete și două linguri de gel de aloe vera. Amestecă-le bine în blender și apoi aplică crema obținută pe față, evitând ochii și gura. După jumătate de oră, poți să-ți curăți fața cu apă și să te privești încântată în oglindă – tenul o să-ți pară mai hidratat și mai împrospătat.

3.      Masca antiriduri

În cazul ridurilor, situația e puțin mai complicată. Nu s-a inventat încă nimic pe lumea asta care să ne scape complet de semnele trecerii timpului, în afară de operațiile estetice sau alte proceduri faciale sau corporale invazive. Totuși, există ceva destul de eficient ce putem face pentru a estompa ridurile – o mască de față cu avocado și cacao (care să stimuleze producția de colagen), și miere (ca să catifeleze și hidrateze pielea) face adevărate minuni! Ia doi avocado, un lingură de miere crudă și două linguri de cacao, strivește fructele într-un bol, adaugă restul ingredientelor și apoi aplică întregul amestec de față. După 20 de minute, clătește-te cu apă caldă și repetă tratamentul în fiecare săptămână pentru un efect optim.

Sfaturi practice

Masca se ține pe față timp de 10-30 de minute și se aplică înainte de-a te băga sub duș sau în cadă, pentru a intra mai bine în porii deschiși de aburi. Stropește puțină apă rece pe față după ce-ți dai jos masca, pentru a permite porilor să se închidă odată ce tratamentul s-a încheiat. Nu-ți pune mască în fiecare seară, ca să nu-ți iriți tenul. E recomandat ca tratamentul să se aplice doar o dată sau de două ori pe săptămână.

@shutterstock