Aceste măști din ingrediente naturale te scapă de punctele negre!

Punctele negre de pe ten apar la nivelul feței - pe nas, în bărbie sau pe obraji și sunt inestetice. Din fericire, ele pot fi îndepărtate cu ajutorul acestor măști, pe care le poți pregăti, foarte ușor, în casă. 

image

Unul dintre motivele care duc la apariția punctelor negre este lipsa unei rutine corecte de îngrijire a pielii, însă utilizarea măștilor de față te poate ajuta să elimini chiar și impuritățile adânci. Măștile funcționează prin expunerea punctelor negre la ingrediente care le dizolvă, în timp ce acestea sunt aplicate pe față, iar o utilizare continuă a măștilor îmbunătățește aspectul punctelor negre și, în cele din urmă, previne apariția lor.

Mască cu fulgi de ovăz și iaurt

Alege o mască folosind fulgi de ovăz, ulei de măsline și iaurt pentru a avea pielea curată și fără pată. Fulgii de ovăz servesc ca un excelent exfoliant și îndepărtează punctele negre de pe piele. Iaurtul curăță pielea de murdărie, datorită acidului lactic, iar uleiul de măsline ajută la hidratarea pielii. Poți adăuga câteva picături de suc de lămâie pentru a curăța mai bine pielea de murdărie și ulei. Mod de utilizare: Amestecă două linguri de fulgi de ovăz măcinat cu un sfert de cană de iaurt simplu, o lingură de ulei de măsline și suc de la o jumătate de lămâie. Spală-ți fața și usuc-o, apoi aplică masca pe față. Las-o să acționeze timp de 20 de minute și clătește, apoi, cu apă călduță.

Citește și: Mierea pe față, un miracol. 4 beneficii pe care alimentul le care pentru tenul tău 

Mască cu albuș de ou și suc de lămâie

Se spune că albușul de ou nu numai că îndepărtează punctele negre, dar și îngustează porii. Este un ingredient excelent care îndepărtează celulele moarte ale pielii și deschide nuanța pielii. Lămâia, pe de altă parte, tonifică și luminează tenul. Mod de utilizare: Pentru a pregăti această mască, începi prin a bate un albuș de ou într-o pastă spumoasă. Adăugă câteva picături de suc de lămâie și amestecă din nou. Aplică, apoi, amestecul pe față, ferind sprâncenele și zona din jurul ochilor. Lasă, apoi, să se usuce timp de 15 minute. Când pielea începe să se simtă strânsă, clătește cu apă rece și hidratează. Repetă acest lucru o dată pe săptămână.

Mască cu miere și scorțișoară

Mierea amestecată cu pudra de scorțișoară reprezintă cea mai eficientă mască pentru îndepărtarea punctelor negre, deoarece ambele ingrediente au proprietăți antibacteriene și de curățare. Scorțișoara este un ingredient astringent care ajută la micșorarea porilor și nu lasă uleiul și murdăria să se depună. De asemenea, îndepărtează celulele moarte ale pielii, lăsând pielea netedă. La rândul ei, mierea hidratează pielea și o lasă strălucitoare. Mod de utilizare: Amestecă o lingură de pudră de scorțișoară cu trei linguri de miere organică. Aplică pe față pasta groasă cu ajutorul unei pensule, în special în zona T, deoarece scorțișoara poate fi iritantă pentru pielea sensibilă. Las-o să acționeze zece minute, apoi îndepărteaz-o cu apă călduță.

Vezi și: Masca de față din două ingrediente care te scapă de punctele negre

Mască de față cu cărbune

Cărbunele activ este cunoscut drept cel mai bun și mai rapid remediu pentru îndepărtarea punctelor negre. Cărbunele este un agent detoxifiant care ajută la desfundarea porilor și lasă pielea mai netedă și mai curată. În plus, acesta îndepărtează punctele negre cu rădăcini adânci și ajută și la eliminarea excesului de ulei de pe față. Mod de utilizare: Pentru a pregăti acasă o mască cu cărbune, amestecă o jumătate de lingură de cărbune activ într-un bol, adăugând puțină apă caldă pentru a obține o pastă groasă. Poți pune și câteva picături de ulei de arbore de ceai în amestec. Pe fața curată și uscată aplică un strat gros de mască, pe zonele care delimitează ochii. Las-o să se usuce complet timp de 25 de minute, apoi șterge-ți fața cu o cârpă moale înmuiată în apă călduță. Clătește bine și hidratează-te cu o cremă ușoară.

Sursă foto: Shutterstock