Acest tip de cereale creşte aportul de magneziu şi nu conţine gluten!
Un anumit tip de cereale îţi aduc efecte benefice precum creşterea performanţei fizice şi mentale, normalizarea colesterolului şi reglarea tranzitului intestinal.

O dietă echilibrată trebuie să includă toate grupele de alimente necesare pentru funcționarea optimă a organismului și pentru menținerea unor niveluri adecvate de energie. Aceasta presupune un aport potrivit de carne, legume, leguminoase și cereale, printre care se remarcă amarantul. Acesta este clasificat drept o pseudocereală, dar poate fi consumat în forma sa integrală, sub formă de făină sau fulgi şi este versatilă în bucătărie. Poate fi un ingredient util la prepararea de supe, tocăniţe, pâine sau deserturi, mai ales că nu conţine gluten.
Este sursă completă de proteine
Amarantul conține între 16-18% proteine, comparabile cu laptele și mai mari decât alte cereale precum grâul sau orezul. În plus, conţine toți aminoacizii esențiali, ceea ce îl face o opțiune excelentă pentru vegetarieni și vegani. Mai mult, amarantul oferă 6,7% fibre, care favorizează digestia, reglează tranzitul intestinal și previne constipația.
Îţi protejează inima
Conținutul de grăsimi nesaturate şi acid folic al amarantului contribuie la reducerea colesterolului rău și la creșterea colesterolului bun.
Vezi și: Beneficiile mai puțin știute ale magneziului pentru organism
Te ajută să slăbeşti
Aportul de fibre și proteine obţinut din amarant induce sațietatea, ceea ce poate fi benefic pentru controlul apetitului și reducerea aportului caloric.
Întărește oasele
Cum amarantul este o sursă bună de calciu, fier, fosfor şi magneziu, minerale esenţiale pentru sănătatea oaselor şi prevenirea osteoporozei.
Te-ar mai putea interesa: Iei medicamente sau alte suplimente cu magneziu? Vezi ce efecte poate avea combinarea unora dintre ele!
Crește performanța fizică și mentală
Conținutul său de proteine, carbohidrați complecși și vitamine B oferă energie susținută, îmbunătățind concentrarea și performanța intelectuală. În plus, conține antioxidanți precum vitamina E și seleniu, care luptă împotriva radicalilor liberi și ajută la prevenirea bolilor precum cancerul.
FOTO: Shutterstock