Ce se întâmplă dacă mâncăm același lucru în fiecare zi

Cu toții mâncăm în fiecare zi și câteodată devine o bătaie de cap să ne obținem următoarea masă și să mai fie și sănătoasă. E OK să mâncăm tot timpul același lucru?

image

Poate că nu ai timp ca să-ți doversifici meniul sau îți lipsește imaginația să combini diverse alimente. Se poate întâmpla și ca preparatul preferat să fie atât de plăcut ție, încât să nu vrei să-l înlocuiești cu nimic altceva. Și atunci ajungi să comanzi sau să-ți gătești același lucru. Problema e că sănătatea intestinului tău e vitală pentru tine și simplul fapt că nu mănânci o varietate de alimente îi poate dăuna destul de serios.

Sănătatea intestinului nostru afectează funcționarea întregului nostru tract digestiv, ne spun specialiștii. Iar 70% din sistemul nostru imunitar se află în acest tract digestiv al nostru. Cu alte cuvinte, dacă intestinul nu este în cea mai bună stare posibilă ne poate afecta până și sănătatea mentală.

Studiile ne-au demonstrat că, având grijă de sănătatea intestinelor noastre – printr-o dietă echilibrată – avem, de fapt grijă de starea noastră psihică. Cu alte cuvinte, ceea ce mâncăm are un impact major asupra sănătății noastre! Așadar, dacă nu te simți bine și nu știi de ce, o idee ar fi să nu mai mănânci același lucru în fiecare zi.

Evident că depinde mult de genul de alimente ingerate. Organismul tău nu va reacționa la fel la salate ca la fast food. Totuși, chiar dacă este vorba despre o mâncare sănătoasă, tot nu este recomandat s-o consumi în fiecare zi doar pe ea.

Atunci când mâncăm preparate super-procesate, riscăm să dezvoltăm niște probleme mari de sănătate, precum depresia, cancerul, Alzheimer-ul, din cauza lipsei de nutrienți. Când ai astfel de meniu, se simt efectelec pe termen lung – ca cele enumerate mai sus – dar și cele pe termen scurt, pentru că se simte destul de repede efectul uleiurilor procesate, ale zaharurilor și al aditivilor din componența mâncării super-procesate. Întâmpini, pe nupusă masă, probleme digestive, lipsă de energie și o neclaritate a minții.

În cazul mâncării sănătoase consumate zilnic, tot îți poți afecta sănătatea hastrointestinală, prin simplul fapt că nu-i asiguri intestinului o diversitatea de microbi benefici. Recomandarea specialiștilor e să consumi mâncare bogată în prebiotice, precum usturoi, ceapă și praz. Alimentele bogate în fibre sunt spanacul, broccoli, anghinare și fenicul și sunt și ele mană cerească pentru intestinul tău. Nici ele nu trebuie să-ți lipsească din farfurie.   

În concluzie, faptul că-ți incluzi în meniul zilnic preparatul preferat e foarte bine, mai ales dacă e sănătos, dar nu e ideal. De preferat e să îl combini cu diverse alte alimente, pentru o varietate alimentară ce-ți poate asigura sănătatea întregului tău organism.

Foto - Shutterstock



Recente

Tarta de afine  Sursa foto shutterstock 1806091114 jpg
clickpentrufemei (3) jpg
Chec cu dovlecei  Sursa foto shutterstock 110261372 jpg
2897 jpg
Cheesecake cu lamaie la pahar  Sursa foto shutterstock 464383022 jpg
wooden bowl with raw red long grain jasmine white rice rough background jpg
Clatite americane cu spanac  Sursa foto shutterstock 1956818695 jpg
Tort Raffaello  Sursa foto shutterstock 556387186 jpg
Poza de cover  Importanta asigurarii de calatorie in strainatate Ce trebuie sa stii inainte de a pleca Barbat, aeroport, coridor, laptop, rucsac jpg
Supa crema de spanac  Sursa foto shutterstock 1900603345 jpg
Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg
a bathing ape ss25 cele mai tari lansari de streetwear (1) jpg
Biscuiti cu cocos si crema de caramel  Sursa foto shutterstock 1315504178 jpg
clickpentrufemei ro imam kurniawan qoGdi3R3ekQ unsplash jpg
pexels heyho 6585753 jpg
Chiftele cu spanac  Sursa foto shutterstock 2025214406 jpg
shutterstock 2452382063 jpg
shutterstock 2277522461 (1) jpg
Mulțumim, Daniela, Emilia și Marian! (2) jpg
Beneficiile utilizării unui cap de manechin cu păr natural pentru practica de hairstyling jpg