Ce se întâmplă în organismul tău dacă renunți la consumul de brânză

Brânza este un produs de bază în alimentația noastră. Gustoasă și cremoasă, acest aliment ne răsfață papilele gustative, dar dacă este consumată în exces, poate să aibă efecte adverse. Îți spunem ce se poate întâmpla dacă vei renunța la consumul de brânză. 

image

Dacă te întrebi de ce poate fi brânza nocivă pentru organism, în primul rând, află că majoritatea soiurilor conțin multe calorii, grăsimi și sodiu, ce pot duce la diabet de tip 2, insuficiență cardiacă sau la hipertensiune arterială. Datorită conținutului său de sodiu și grăsimi, Asociația Americană a Inimii recomandă să nu mănânci mai mult de 3 porții de brânză pe zi, fiecare a câte 42 g. De asemenea, este important să le alegi pe cele light.

Totuși, dacă îți dorești să reduci considerabil aportul de calorii, sodiu și grăsimi, iată ce se poate întâmpla în organism dacă vei renunța la consumul de brânză! 

Înainte să faci schimbări majore în alimentație, este bine să discuți cu medicul tău! 

Citește și: Tot ce trebuie să știi despre brânzeturi 

Aspectul pielii se poate îmbunătăți 

Diminuarea aportului de brânză poate să aducă beneficii pentru pielea ta. Studiile arată că lactatele sunt legate de producția excesivă de sebum, care favorizează apariția petelor inestetice pe piele. Medicul Isabel Smith explică pentru „Eat This‟: „Studiile arată că lactatele pot crește nivelul de insulină, ceea ce favorizează producția de hormoni care produc sebum, o secreție uleioasă care influențează apariția acneei.‟ 

Scapi de balonare 

Limitarea consumului de brânză (și de lactate) te va putea ajuta să scapi de balonare. Medicul Trista Best precizează pentru aceeași sursă: „Lactatele pot provoca tulburări de stomac și balonare, în special în rândul persoanelor care se confruntă cu alergii.‟ Dacă observi că brânzeturile îți provoacă disconfort, dar nu îți dorești să renunți la ele, poți opta pentru cele fără lactoză. 

Nu vei mai avea migrene 

Dacă te confrunți des cu migrene, dieta bogată în lactate poate fi de vină. Unele brânzeturi sunt bogate în tiramină, adică un aminoacid (care se gătește în mod natural în plante și în produse de origine animală) care este asociat cu declanșarea migrenelor și durerilor de cap, notează „Eat This‟. Printre brânzeturile care sunt bogate în tiramină se numără: brânza cheddar, parmezanul și brânzeturile albastre, precum gorgonzola. 

Citește și: Ce să mănânci dacă te doare capul și ce alimente să eviți 

Slăbești mai ușor

Știai că brânzeturile îți pot împedica procesul de slăbire? Se întâmplă din cauza conținutului bogat de calorii, grăsimi și zahăr din majoritatea produselor. De pildă, știai că doar 28 g de brânză cheddar pot să conțină 120 kcal? De aceea, limitarea consumului de brânză poate ajuta la pierderea în greutate.

Sursă foto: Shutterstock