Ce tip de personalitate ai în funcţie de obiceiurile de somn? Răspunsul te ajută să te odihneşti mai bine

Somnul este esențial, iar, când nu poţi să dormi, nu mai găseşti energia necesară pentru activităţile de zi cu zi. Află ce tip de personalitate indică obiceiurile tale legate de odihna nocturnă pentru a dormi mai bine!

image

Un expert în somn și psiholog clinician autorizat, Shelby Harris, citat de Woman&Home, a observat că există cinci tipuri de personalități legate de somn: extremistul în privinţa temperaturii ambientale, cel frământat de gânduri, bufnița de noapte sau pasărea timpurie, sensibilul și omul de nisip. În cele ce urmează ai o descriere a fiecărui tip, plus cum să-ți modifici rutina de somn în funcție de personalitatea ta pentru a te odihni cât mai bine!

Extremistul în privinţa temperaturii

Dacă ești mereu la extreme în ceea ce priveşte temperatura în timp ce dormi, s-ar putea să te trezești fie transpirat, fie înghețat. Chiar dacă reglezi temperatura camerei, unele persoane, în special femeile aflate la menopauză sau perimenopauză, ar putea avea temperaturi corporale scăzute sau ridicate în timp ce dorm.

Foloseşte pături sau pilote separate de ale partenerului şi alternează-le pe măsură ce anotimpurile se schimbă sau temperatura ambientală se schimbă.

Te frămânţi prea mult din cauza gândurilor

Dacă ai mintea plină de gânduri înainte de a adormi, îţi va fi greu să te odihneşti bine. Notează-ţi aceste gânduri într-un jurnal, roag­ă-te sau meditează timp de zece minute înainte de culcare, astfel încât să te eliberezi de tot ce-ţi dă anxietate.

Bufnița de noapte sau pasărea timpurie

Poate dormi suficient, dar fie adormi mult prea târziu decât ți-ai propus, fie te trezești mult mai devreme decât ți-ai fi dorit. Chiar dacă dormi suficient, aceste programe extreme, alternative ar putea să nu fie propice pentru stilul de viață pe care vrei să-l trăiești. Pentru a contracara acest lucru, este important să arunci o privire asupra obiceiurilor tale înainte de a te culca. Dacă, înainte de culcare, te expui la prea multă lumină albastră provenită de la diverse ecrane sau eşti activ în acea parte a zilei, s-ar putea să ai probleme să adormi.

Vezi şi: 3 alimente pe care n-ar trebui să le mănânci niciodată seara

Administrarea de melatonină, consumarea unei căni de lapte sau ceai relaxant, cititul sau muzica liniştitoare te pot ajuta să-ţi reglezi programul de somn, astfel încât să nu dormi prea târziu sau să nu te trezești prea devreme.

Sensibilul

Dacă te trezești la cel mai mic zgomot şi nu mai poţi adormi repede la loc, înseamnă că te încadrezi în tipologia sensibilului. Ai putea folosi căşti, dopuri de urechi sau o mască de somn confortabilă în timpul somnului pentru a bloca zgomotele externe și distragerile de lumină care te împiedică să ai un somn odihnitor.

Te-ar mai putea interesa: Ce se întâmplă dacă dormi cu masca pe ochi în fiecare noapte

Omul de nisip

Dormi suficient, dar totuși să te simți extrem de amețit când te trezești sau adormi la loc în cinci minute? Eşti aşa-numitul om de nisip, potrivit expertului în somn Shleby  care spune că ai putea avea o afecțiune numită narcolepsie sau apnee în somn. De aceea, recomandă consultarea unui medic cu privire la aceste simptome.

FOTO: Shutterstock



Recente

femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg