Ceaiul japonez cu mai mult calciu decât laptele. Reglează glicemia şi tensiunea arterială

Bogat în calciu și potasiu, ceaiul japonez kukicha ajută la reglarea tensiunii arteriale, stabilizează nivelul zahărului din sânge și menţine sănătatea oaselor.

image

Produsele lactate reprezintă o sursă excelentă de calciu, dar este important să-ţi diversifici dieta. Ceaiul kukicha este o alternativă interesantă. Nu numai că acesta conține de șase ori mai mult calciu decât laptele, dar are şi efectul de a normaliza glicemia. Mai mult, oferă și alte minerale și antioxidanți, ceea ce îl face o opțiune sănătoasă pentru toate vârstele.

Ce este ceaiul kukicha?

Acest ceai este o infuzie binecunoscută în Japonia. Spre deosebire de alte ceaiuri, acesta se prepară din crenguţe şi tulpini. Aroma sa este mai blândă și mai puțin amară decât ceaiul verde, cu note lemnoase și o ușoară dulceață. Infuzia reglează zahărul din sânge şi se prepară repede.

Cunoscut pentru aportul său de minerale, ca potasiul, ceaiul kukicha joacă un rol crucial în reglarea tensiunii arteriale și a funcției insulinei. Menținerea nivelurilor adecvate de potasiu este necesară pentru optimizarea absorbției de glucoză, care ajută la stabilizarea glicemiei. În plus, acest ceai conține polifenoli, compuși bioactivi cu proprietăți antioxidante care reduc rezistența la insulină. Când celulele devin mai puțin sensibile la acest hormon, glucoza tinde să se acumuleze în sânge, ceea ce poate duce la hiperglicemie.

Cui îi este contraindicat?

Ceaiul kukicha are un conținut de cofeină mai mic decât alte ceaiuri, dar unele persoane sensibile la această substanță pot prezenta efecte adverse, precum insomnie, anxietate sau palpitații, dacă îl beau în cantități mari. Ţine cont de posibilele interacțiuni ale ceaiului kukicha cu anumite medicamente, în special cu acelea anticoagulante. Prin urmare, cei care sunt sub tratament medical ar trebui să-și consulte medicul înainte de a include acest ceai în alimentație.

Vezi și: Băutura care te va ajuta să dormi mai bine dacă o vei consuma pe parcursul zilei

Aşa prepari rapid ceaiul kukicha!

Pentru a face un ceai kukicha ai nevoie de crenguțe de ceai kukicha şi apă. Aduci apa la punctul de fierbere, apoi pui o linguriță de crenguțe de kukicha într-o ceașcă. Torni apa fierbinte peste kukicha și laşi la infuzat două-trei minute.

Te-ar mai putea ajuta: 5 ceaiuri reci care te ajută să slăbeşti. Ceaiul de rooibos alungă stresul şi inhibă pofta de dulce sau sărat

Timpul de infuzie poate varia în funcție de gustul tău. Reţine că un timp mai scurt de infuzare îți va oferi o aromă mai blândă. După ce timpul pentru infuzare a trecut, îndepărtezi crenguțele sau strecori ceaiul și-l savurezi.

FOTO: Shutterstock



Recente

Tarta cu mango  Sursa foto shutterstock 256127164 jpg
Dovlecei gratinati  Sursa foto shutterstock 1761536825 jpg
CPF (1) jpg
Tarta de afine  Sursa foto shutterstock 1806091114 jpg
clickpentrufemei (3) jpg
Chec cu dovlecei  Sursa foto shutterstock 110261372 jpg
2897 jpg
Cheesecake cu lamaie la pahar  Sursa foto shutterstock 464383022 jpg
wooden bowl with raw red long grain jasmine white rice rough background jpg
Clatite americane cu spanac  Sursa foto shutterstock 1956818695 jpg
Tort Raffaello  Sursa foto shutterstock 556387186 jpg
Poza de cover  Importanta asigurarii de calatorie in strainatate Ce trebuie sa stii inainte de a pleca Barbat, aeroport, coridor, laptop, rucsac jpg
Supa crema de spanac  Sursa foto shutterstock 1900603345 jpg
Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg
a bathing ape ss25 cele mai tari lansari de streetwear (1) jpg
Biscuiti cu cocos si crema de caramel  Sursa foto shutterstock 1315504178 jpg
clickpentrufemei ro imam kurniawan qoGdi3R3ekQ unsplash jpg
pexels heyho 6585753 jpg
Chiftele cu spanac  Sursa foto shutterstock 2025214406 jpg
shutterstock 2452382063 jpg