Ceaiul japonez cu mai mult calciu decât laptele. Reglează glicemia şi tensiunea arterială

Bogat în calciu și potasiu, ceaiul japonez kukicha ajută la reglarea tensiunii arteriale, stabilizează nivelul zahărului din sânge și menţine sănătatea oaselor.

image

Produsele lactate reprezintă o sursă excelentă de calciu, dar este important să-ţi diversifici dieta. Ceaiul kukicha este o alternativă interesantă. Nu numai că acesta conține de șase ori mai mult calciu decât laptele, dar are şi efectul de a normaliza glicemia. Mai mult, oferă și alte minerale și antioxidanți, ceea ce îl face o opțiune sănătoasă pentru toate vârstele.

Ce este ceaiul kukicha?

Acest ceai este o infuzie binecunoscută în Japonia. Spre deosebire de alte ceaiuri, acesta se prepară din crenguţe şi tulpini. Aroma sa este mai blândă și mai puțin amară decât ceaiul verde, cu note lemnoase și o ușoară dulceață. Infuzia reglează zahărul din sânge şi se prepară repede.

Cunoscut pentru aportul său de minerale, ca potasiul, ceaiul kukicha joacă un rol crucial în reglarea tensiunii arteriale și a funcției insulinei. Menținerea nivelurilor adecvate de potasiu este necesară pentru optimizarea absorbției de glucoză, care ajută la stabilizarea glicemiei. În plus, acest ceai conține polifenoli, compuși bioactivi cu proprietăți antioxidante care reduc rezistența la insulină. Când celulele devin mai puțin sensibile la acest hormon, glucoza tinde să se acumuleze în sânge, ceea ce poate duce la hiperglicemie.

Cui îi este contraindicat?

Ceaiul kukicha are un conținut de cofeină mai mic decât alte ceaiuri, dar unele persoane sensibile la această substanță pot prezenta efecte adverse, precum insomnie, anxietate sau palpitații, dacă îl beau în cantități mari. Ţine cont de posibilele interacțiuni ale ceaiului kukicha cu anumite medicamente, în special cu acelea anticoagulante. Prin urmare, cei care sunt sub tratament medical ar trebui să-și consulte medicul înainte de a include acest ceai în alimentație.

Vezi și: Băutura care te va ajuta să dormi mai bine dacă o vei consuma pe parcursul zilei

Aşa prepari rapid ceaiul kukicha!

Pentru a face un ceai kukicha ai nevoie de crenguțe de ceai kukicha şi apă. Aduci apa la punctul de fierbere, apoi pui o linguriță de crenguțe de kukicha într-o ceașcă. Torni apa fierbinte peste kukicha și laşi la infuzat două-trei minute.

Te-ar mai putea ajuta: 5 ceaiuri reci care te ajută să slăbeşti. Ceaiul de rooibos alungă stresul şi inhibă pofta de dulce sau sărat

Timpul de infuzie poate varia în funcție de gustul tău. Reţine că un timp mai scurt de infuzare îți va oferi o aromă mai blândă. După ce timpul pentru infuzare a trecut, îndepărtezi crenguțele sau strecori ceaiul și-l savurezi.

FOTO: Shutterstock



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg