Cum să-ţi aranjezi sprâncenele ca un profesionist
Una dintre trăsăturile esenţiale ale feţei este reprezentată de sprâncene. Dacă sunt bine îngrijite, îţi pot evidenţia frumuseţea naturală. Specialiștii te pot ajuta să le modelezi într-un mod echilibrat, dar, dacă prețul și timpul sunt o problemă, ai putea încerca să le aranjezi acasă.
O greșeală comună pe care o poţi face când îţi aranjezi sprâncenele este că nu știi unde ar trebui să înceapă, unde se află vârful și unde se termină. Deși toate sprâncenele sunt unice ca formă și culoare, pot fi clasificate în sprâncene arcuite, uşor arcuite, rotunde şi drepte. În funcţie de forma feţei, se potriveşte o anumită formă.
Ce formă de sprâncene ţi se potriveşte?
Forma potrivită de sprâncene este destul de greu de găsit, dar te poţi orienta în funcţie de forma feţei. Regula de aur este să optezi pentru o formă opusă celei pe care o are faţa.
Faţa rotundă presupune să aibă o lungime și lățime aproximativ egale. Prin urmare, cea mai bună alegere ar fi sprâncenele cu unghi ascuțit.
Faţa ovală presupune ca sprâncenele să fie ușor arcuite
Fața dreptunghiulară, prelungă şi cu maxilarul definit cere sprâncene mai pline, nestructurate, puţin curbate.
Fața în formă de inimă, cu bărbie ascuţită se poate echilibra cu sprâncene rotunde sau drepte.
Faţa pătrată are nevoie de sprâncene rotunde, evitând cu orice preț sprâncenele arcuite.
Reţine!
Sprâncenele nu sunt identice, deci va fi dificil să le uniformizezi.
Respectă forma lor naturală!
Dacă nu ştii exact ce formă de sprâncene ţi se potriveşte bine, cel mai bine ar fi să urmăreşti forma lor naturală. Nu vei avea cum să greşeşti.
Lasă firele să crească înainte de a modela forma sprâncenei
Unii adoptă practici nepotrivite doar pentru a urma tendințele. Dacă ți-ai subţiat sprâncenele prea mult, cel mai bine este să le laşi să crească natural înainte de a le defini forma sau de a scurta puţin din lungimea firelor.
Vezi şi: E demonstrat! Buzele şi sprâncenele te întineresc. Trucurile care fac minuni
Foloseşte instrumentele potrivite!
Dacă te-ai decis să-ţi conturezi sprâncenele, este indicat să ai instrumentele necesare. Vei avea nevoie de o oglindă fără mărire, riglă care să ajungă de la vârful nasului până la sprâncene, un creion pentru sprâncene, o pensetă, o perie pentru sprâncene sau rimel, foarfece pentru sprâncene. Este de preferat să ai lumină naturală.
Începe prin marcarea celor trei părți ale sprâncenei: colțul interior, vârful şi colţul interior. Ţii rigla lângă nas aproape de începutul colțului interior. Faci acest lucru la ambele sprâncene și marchezi acel punct. Procedezi la fel la vârful sprâncenei şi la capătul ei. La final, uneşti toate punctele marcate şi obţii forma sprâncenei. Repeţi paşii la cealaltă sprânceană.
Citeşte şi: Pensatul cu aţa, o nouă tehnică pentru sprâncene perfecte
Îndepărtează sprâncenele în direcția corectă!
Firele de păr sunt conectate la vasele de sânge care le mențin sănătoase și le permit să crească din nou. Dacă le îndepărtezi în direcţia de creştere, firele vor creşte mai rar.
FOTO: Shutterstock