Decoctul cu mai multe prebiotice decât chefirul îţi îmbunătățește tranzitul intestinal

Un tip de decoct conține mai multe prebiotice decât un chefir şi face mai mult pentru microbiotă. Vezi ce efecte benefice are şi cum să îl prepari!

image

Infuziile sunt foarte bune pentru a te hidrata în timpul zilei, dar şi pentru a profita de efectele benefice pe care le au. Plantele medicinale devin o soluție optimă pentru aceia cărora le este greu să bea doi litri de apă necesari zilnic, dar şi pentru a îmbunătăţi sănătatea intestinală, dacă oferă un plus de prebiotice. Prebioticele sunt microorganisme vii pe care le putem găsi în unele alimente (chefir, iaurt) și care ajută la o digestie mai bună.

Experții Clinicii Mayo susțin că prebioticele sunt prezente în alimente precum iaurtul sau chefirul, care în mod normal sunt în fruntea listelor de alimente cu cel mai mare conținut din acești nutrienți. Cu toate acestea, a fost descoperită o infuzie care are niveluri mai mari de prebiotice decât aceste alte alimente. Este vorba despre infuzia de frunze de păpădie care, conform unui studiu științific realizat de Universitatea de Stat din San José, poate fi un excelent supliment nutritiv bogat în prebiotice.

De ce să bei decoct de păpădie?

Potrivit cercetărilor indicate de Mujer Hoy, păpădia conţine până la 155-243 mg de prebiotice pe gram de frunze, ceea ce face din această plantă alimentul cu cel mai mare conținut de prebiotice dintre toate cele analizate. Lista includea și anghinare, usturoi, praz, ceapă, rondele de ceapă, cremă de ceapă, sparanghel și cereale pentru micul dejun.

Te-ar mai putea interesat: 5 diuretice naturale, cu efect garantat

Până recent, principala proprietate asociată acestui decoct era aceea de diuretic, deoarece are un conținut ridicat de potasiu care realizează acest efect în organismul uman. De curând, s-a observat că este benefic şi pentru microbiota noastră intestinală. Totuşi, este de preferat să nu faci exces de ceai de păpădie, mai ales dacă ai probleme cu bila, deoarece stimulează secreţia de suc gastric, care poate provoca disconfort gastrointestinal și arsuri stomacale.

Vezi și: Mâncăruri ciudate, dar delicioase. Vezi care era preferata preşedintelui american Nixon!

Aşa prepari decoctul de păpădie!

Cea mai bună modalitate de a profita de efectele benefice ale păpădiei este să amesteci frunzele și rădăcina păpădiei pe care să le usuci bine. Din acest amestec, iei o linguriţă şi o pui la fiert cu 150 ml de apă. Când începe să fiarbă, dai deoparte pentru un sfert de oră. La final, filtrezi decoctul şi-l bei călduţ, îndulcit după gust.

FOTO: Shutterstock