Decoctul cu mai multe prebiotice decât chefirul îţi îmbunătățește tranzitul intestinal

Un tip de decoct conține mai multe prebiotice decât un chefir şi face mai mult pentru microbiotă. Vezi ce efecte benefice are şi cum să îl prepari!

image

Infuziile sunt foarte bune pentru a te hidrata în timpul zilei, dar şi pentru a profita de efectele benefice pe care le au. Plantele medicinale devin o soluție optimă pentru aceia cărora le este greu să bea doi litri de apă necesari zilnic, dar şi pentru a îmbunătăţi sănătatea intestinală, dacă oferă un plus de prebiotice. Prebioticele sunt microorganisme vii pe care le putem găsi în unele alimente (chefir, iaurt) și care ajută la o digestie mai bună.

Experții Clinicii Mayo susțin că prebioticele sunt prezente în alimente precum iaurtul sau chefirul, care în mod normal sunt în fruntea listelor de alimente cu cel mai mare conținut din acești nutrienți. Cu toate acestea, a fost descoperită o infuzie care are niveluri mai mari de prebiotice decât aceste alte alimente. Este vorba despre infuzia de frunze de păpădie care, conform unui studiu științific realizat de Universitatea de Stat din San José, poate fi un excelent supliment nutritiv bogat în prebiotice.

De ce să bei decoct de păpădie?

Potrivit cercetărilor indicate de Mujer Hoy, păpădia conţine până la 155-243 mg de prebiotice pe gram de frunze, ceea ce face din această plantă alimentul cu cel mai mare conținut de prebiotice dintre toate cele analizate. Lista includea și anghinare, usturoi, praz, ceapă, rondele de ceapă, cremă de ceapă, sparanghel și cereale pentru micul dejun.

Te-ar mai putea interesat: 5 diuretice naturale, cu efect garantat

Până recent, principala proprietate asociată acestui decoct era aceea de diuretic, deoarece are un conținut ridicat de potasiu care realizează acest efect în organismul uman. De curând, s-a observat că este benefic şi pentru microbiota noastră intestinală. Totuşi, este de preferat să nu faci exces de ceai de păpădie, mai ales dacă ai probleme cu bila, deoarece stimulează secreţia de suc gastric, care poate provoca disconfort gastrointestinal și arsuri stomacale.

Vezi și: Mâncăruri ciudate, dar delicioase. Vezi care era preferata preşedintelui american Nixon!

Aşa prepari decoctul de păpădie!

Cea mai bună modalitate de a profita de efectele benefice ale păpădiei este să amesteci frunzele și rădăcina păpădiei pe care să le usuci bine. Din acest amestec, iei o linguriţă şi o pui la fiert cu 150 ml de apă. Când începe să fiarbă, dai deoparte pentru un sfert de oră. La final, filtrezi decoctul şi-l bei călduţ, îndulcit după gust.

FOTO: Shutterstock



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg