Îţi poţi îngriji părul şi în timp ce dormi. Vezi cum!

Dormitul cu părul lung, desfăcut poate afecta podoaba capilară. Modul în care îţi porți părul în pat, feţele de pernă alese, tratamentele care acţionează peste noapte – toate acestea îl pot proteja în timp ce te odihneşti.

image

În timp ce dormi, îţi poţi deteriora părul fără să ştii. Proprietara unui salon de înfrumuseţare din Pennsylvania, SUA, Mary Rascon, a observat aceasta la clientele sale: „Vedem atât de multe persoane care cheltuiesc mulți bani pe produse grozave, pe coafuri, tratamente speciale şi care revin cu părul prins într-o coadă, prins cu o bandă elastică. Acea bandă elastică va pune un stres excesiv asupra firelor și rădăcinilor părului‟.

Aplică un tratament peste păr

Un tratament care să acţioneze peste noapte asupra părului poate fi cel mai bun lucru pe care îl faci pentru vârfurile prea uscate sau rupte. Foloseşte ulei de lemongrass şi apă fierbinte pe care le aplici până la vârfuri sau şi pe scalp, dacă este necesar, urmând să formezi un coc pe care îl înfășori într-o eșarfă pentru a nu păta faţa de pernă și a lăsa tratamentul să acţioneze în timp ce dormi. În dimineața următoare, spală părul la fel ca de obicei.

Te-ar mai putea interesa: Cum aplici corect balsamul de păr

Alege feţe de pernă de calitate

Feţele de pernă din bumbac pot provoca strângerea părului. Cele mai bune materiale pentru feţele de pernă sunt mătasea sau satinul. Acestea nu-ţi vor deteriora părul. Dacă bugetul nu-ţi permite să cumperi astfel de feţe de pernă, poţi obţine acelaşi efect înfăşurându-ţi părul într-o eşarfă de mătase sau satin.

Vezi şi: Adio, fire de păr albe! Soluţia de casă care le acoperă în 5 minute

Periază părul înainte de culcare

Unul dintre cele mai simple trucuri pe care le poți face pentru a avea un păr frumos este să-l periezi sau să-l piepteni înainte de a merge la culcare. Folosește o perie cu peri naturali sau un pieptene cu dinți rari. Periază-ți părul de la rădăcină până la vârf timp de câteva minute. Mișcările ajută transferarea uleiurilor naturale de la nivelul scalpului spre vârfuri.

FOTO: Shutterstock