La ce sunt bune cojile fructelor
Multă lume nu mănâncă merele, perele sau strugurii cu coajă, deoarece există o confuzie dacă a le mânca cu coajă sau nu. Acolo se găsesc cele mai multe substanţe nutritive care ne ajută să ne menţinem sănătoase.
Iată ce substanţe nutritive se găsesc în coaja fructului:
În trecut,fructele erau consumate în întregime. Chiar şi cojile,care aparent ar trebui îndepărtate,cum sunt cele de la lămâie sau de la portocală,pot fi folosite ca remedii pentru mai multe boli.Coaja fructului este partea care primeşte cea mai multă energie datorită expunerii la soare,deoarece protejează fructul din interior de intemperii,are mai multe fibre,şi,prin urmare,mai multe substanţe nutritive.
În cazul în care nu ar trebui să le consumăm cu coajă:
În prezent,cea mai mare problemă care este la fructe şi legume,se referă la cantitatea mare de pesticide care au fost adăugate pentru a creşte şi a proteja culturile,ceea ce le face să fie diferite la gust.
Chiar şi după spălarea fructelor,acestea au pătruns în fruct prin porii cojii,unele fructe fiind mai poroase decât altele,şi din acest motiv,oamenii preferă să decojească fructele şi legumele.
Pentru cei care doresc să beneficieze de substanţele nutritive care se găsesc în coajă,este recomandat să le aleagă pe cele care sunt certificate ecologic sau organic sau cele care sunt din propria cultură. Acestea trebuie spălate foarte bine cu apă şi bicarbonat de sodiu,înainte de a le consuma.
Ce coji sunt recomandate:
Atâta timp cât fructele sunt ecologice,sunt recomandate să le mâncăm cu coajă. Iată care sunt cele mai recomandate:
Merele
Coaja mărului conţine acid ursolic,care ajută la menţinerea muşchilor sănătoşi,are proprietăţi antiinflamtorii,previne colesterolul ridicat şi stimulează producţia de colagen,toate acestea în timp ce furnizează pectină şi fibre,care combat constipaţia.
Perele
Trebuie să profităm de toate proprietăţile antioxidante din coaja de pară. Majoritate fructelor conţin vitamina C în coajă,şi în plus,conţin fibre solubile care ajută organismul,prevenind constipaţia şi dezvoltarea de boli,cum este cancerul de colon.
Fructele citrice
Coaja acestor fructe conţine cei mai mulţi antioxidanţi datorită flavonoidelor,care ajută la prevenirea şi tratarea cancerului în mod natural,în special cancerul de sân şi cel de piele. La fel acţionează şi la bolile cardiovasculare. În plus,conţin cea mai multă vitamina C,care este ca un tonic pentru sânge,este diuretică,relaxantă şi au beneficii digestive.
Strugurii
Aceştia au în coajă flavonoide,pigmenţi antociani şi resveratrol,dar se găsesc şi în seminţele de struguri. Acestea protejează vasele capilare şi sănătatea cardiovasculară. În plus,conţin antioxidanţi.
Banana
Coaja de banană are proprietăţi antibiotice,antifungice şi enzimatice. Poate fi consumată crudă sau fiartă,după ce a fost spălată,iar partea interioară te ajută să ai dinţii mai albi. Tot ce trebuie să faci este să freci coaja din interior pe dinţi,ca şi cum i-ai peria.
Ananasul
Poţi prepara un ceai sănătos şi terapeutic sau o băutură delicioasă din coaja ananasului. Ambele băuturi ajută la evitarea retenţiei de lichide şi îmbunătăţesc digestia.