Leacuri din natură cu proprietăţi asemănătoare pastilelor

1 80364 original jpg jpeg

Înainte de existenţa industriei farmaceutice, oamenii obişnuiau să se folosească de leacurile din natură pentru a se trata de diverse afecţiuni. Chiar şi în prezent, pentru cei care au sensibilitate la anumite medicamente, există plante care îi pot ajuta să îşi îmbunătăţească starea de sănătate.

Oregano, bun împotriva bacteriilor

Atât planta, cât şi uleiul de oregano dau savoare preparatelor, având totodată şi proprietăţi benefice asupra sănătăţii. Luptă împotriva bacteriilor, prevenind astfel infecţiile, ajută la îmbunătăţirea digestiei şi la scăderea în greutate. Consumă-l în salate, preparate şi sucuri naturale de fructe.

Cidrul de mere are proprietăţi antiseptice

Acesta se comportă destul de asemănător cu un antibiotic, alcalinizând în mod natural organismul. Ţine greutatea sub control, micşorează nivelul colesterolului şi scade riscul formării cancerului.Are proprietăţi astringente

Mierea, plină de antioxidanţi

Cei din Roma Antică obişnuiau să folosească mierea pe câmpul de luptă pentru tratarea rănilor şi pentru a preveni infecţiile. Civilizaţiile din întreaga lume consideră mierea ca fiind un antibiotic natural, cu proprietăţi antimicrobiene, antiinflamatoare şi antiseptice. O enzimă găsită în miere determină eliberarea peroxidului de hidrogen, prevenind astfel infecţiile şi înmulţirea bacteriilor. Elimină toxinele din sânge şi ajută ficatul să funcţioneze mai bine. Pentru întărirea imunităţii, combină mierea cu scorţişoară. Ai grijă de unde procuri mierea, deoarece poate fi pasteurizată, proprietăţile sale fiind reduse în acest caz.

Uleiul de cocos, bun pentru tiroidă

Este extrem de bun pentru organism, are proprietăţi antifungice şi antimicrobiene, fiind plin de antioxidanţi pe care nu-i mai găseşti nicăieri  în natură. Uleiul de cocos întăreşte sistemul imunitare, echilibrează funcţiile glandei tiroide, reglează colesterolul şi nivelul zahărului din sânge. Îl poţi folosi intern, cât şi extern. Poţi adăuga o linguriţă de ulei de cocos chiar şi în cafea, pentru a avea mai multă energie întreaga zi.