Măştile cu iaurt previn căderea părului

1 79736 original jpg jpeg

Pentru a menţine părul sănătos şi puternic, este foarte important să-l îngrijeşti. Iaurtul este foarte bun pentru sănătate, dar este o opţiune foarte bună şi pentru podoaba capilară – întăreşte firul de păr de la rădăcină, previne mătreaţa şi infecţiile fungice sau bacteriene, menţine părul curat şi îl lasă mătăsos.

Pentru că iaurtul este considerat ingredientul magic pentru păr, iată cum să-l foloseşti pentru a obţine beneficiile pe care le are:

Acţionează ca un balsam

Substanţele nutritive prezente în iaurt întăresc firul de păr de la rădăcină şi îi oferă strălucire. Iar proprietăţile antifungice şi antibacteriene ale iaurtului previn infecţiile care pot să apară la nivelul scalpului.

Pune într-un bol un iaurt natural, pe care-l amesteci cu o lingură de miere. Şamponează podoaba capilară aşa cum o faci de obicei, după care aplică pasta obţinută pe păr, începând de la rădăcini şi continuând până la vârfuri. Las-o să acţioneze 15-20 de minute, după care clăteşte părul cu apă călduţă.

Combate mătreaţa

Mătreaţa este una dintre problemele frecvente cu care se confruntă femeile şi bărbaţii. Datorită proprietăţile antifungice, iaurtul ajută la combaterea mătreţii.

Tot ce trebuie să faci este să aplici pe păr iaurt natural, apoi să masezi pielea capului şi să o laşi să acţioneze 20 de minute. Clăteşte cu apă călduţă, după care şamponează podoaba capilară.

Previne căderea părului

Când foliculii de păr nu primesc suficiente substanţe nutritive, firele devin fragile şi cad. Aplicarea măştii cu iaurt ajută la hrănirea podoabei capilare (vitamina B5) şi, de asemenea, combate şi previne căderea părului.

Amestecă un iaurt cu două linguri de seminţe de schinduf. Aplică apoi pasta obţinută pe întreaga suprafaţă a părului, lăsând-o să acţioneze cel puţin o oră. Împrăştie masca cu o perie. Şamponează şi clăteşte cu apă călduţă.

Stimulează creşterea părului

Mierea şi iaurtul contribuie la creşterea părului. Prepară o mască dintr-un iaurt şi două linguri de miere, pe care o aplici pe şuviţe. Las-o să acţioneze cel puţin 30 de minute. Repetă tratamentul natural de două ori pe săptămână.