Reguli „de aur‟ pentru a îndepărta corect părul de pe față

Dermaplaning-ul sau epilarea facială este o procedură care a devenit din ce în ce mai populară odată cu promovarea sa pe Instagram și TikTok, unde internauții se filmează în timp ce încearcă să se epileze singuri, acasă. Este sigură această tehnică? 

image

Epilarea facială este o procedură simplă și eficientă, însă chiar și așa, pentru a obține cele mai bune rezultate, este recomandat să apelezi la ajutorul unui profesionist. „Este necesar să se folosească un instrument chirurgical, steril, cu ajutorul căruia se va îndepărta stratul superior de piele moartă împreună cu părul fin‟, spune Dr. Jonquille Chantrey, care este specializat în medicina estetică, pentru „Glam‟. 

Totuși, dacă îți dorești să încerci această procedură, trebuie să ții neapărat cont de câteva reguli esențiale.

Citește și: Prin ce metode inedite se epilau femeile în urmă cu sute de ani 

Cele cinci reguli „de aur‟ pentru dermaplaning

1. Uită de exfoliere - În timpul acestei proceduri, sunt îndepărtate celulele moarte, ceea ce înseamnă că nu mai este nevoie să îți exfoliezi înainte pielea. În caz contrar, dermaplaning-ul ar putea provoca roșeață și iritație. 

2. Utilizează un ulei special - Se recomandă să folosești un ulei facial, deoarece creează o barieră protectoare pe piele, care previne iritația. Potrivit „Healthline‟, acest beneficiu îl vei obține dacă vei utiliza: ulei de semințe de struguri, ulei de nucă de cocos, ulei de argan, ulei de semințe de măceș sau ulei de jojoba. 

3. Folosește un aparat de calitate - Ca să obții rezultate bune, este important să folosești un aparat de ras facial, special conceput pentru procedura de dermaplaning, care este diferit de aparatul de ras obișnuit. Reține că acest aparat nu este reutilizabil, deoarece este predispus la acumularea de bacterii. De asemenea, folosește-l cu mare grijă, pentru a preveni posibile urme, cicatrici, tăieturi sau inflamații!

Vezi și: Ce trebuie să știi înainte de epilare. Sfaturi pentru a preveni diferite probleme, precum foliculita 

4. Curăță tenul - După procedură, este esențial să îți cureți corect fața. Potrivit „Glam‟, este bine să folosești un demachiant delicat cu ceramide și acid hialuronic. Spală-te apoi cu apă călduță (nu fierbinte!) și folosește o perie pentru curățare facială.  

5. Hidratează - La final, cel mai important pas este hidratarea pielii. În acest caz, se recomandă un ser cu acid hialuronic și apă termală, din izvoare naturale în locul celei obișnuite, de la robinet. Odată ce serul cu acid hialuronic intră în piele, aplică un strat generos de cremă cu efect hidratant. 

Sursă foto: Shutterstock / Sursă video: TikTok -@HelinndoskiRecente

Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
canapea si flori shutterstock 204510988 jpg
cadouri de casa noua shutterstock 755663365 jpg
Mituri despre igiena feminina Sursa foto shutterstock 1254137329 jpg
Mancare fructe bautura jpg
Curatenia d eprimavara Sfaturi utile 624621179 jpg