Tipuri de demachiante faciale. Cum să le foloseşti corect?

Cunoașterea caracteristicilor demachiantelor faciale și a modului de folosire corect este crucială pentru a le valorifica la maximum proprietățile. În acest fel, fața va fi hidratată şi luminoasă.

image

Este bine să ai în vedere faptul că scopul principal al demachiantelor este de a îndepărta reziduurile de machiaj, transpirația, sebumul, celulele moarte și alte impurități care se acumulează pe ten. De aici și importanța de a ști cum funcționează și care dintre ele se potrivește cel mai bine nevoilor individuale.

Apa micelară

Acest produs şi-a câștigat popularitatea datorită beneficiilor sale ca demachiant facial. Conţine micele și agenți tensioactivi care au o capacitate mare de a îndepărta impurităţile de pe față. Are, de asemenea, agenți astringenți, hidratanți și emolienți. Pentru a o aplica, pune o cantitate potrivită pe un disc demachiant de bumbac. După aceea, aplică pe faţă cu mişcări ușoare. Lasă să acţioneze câteva secunde şi masează cu mişcări circulare pentru curăţarea tenului.

Serveţele demachiante

Pe această listă de demachiante se găsesc şi șervețelele demachiante. Sunt o opțiune rapidă pentru a îndepărta machiajul, grăsimea sau murdăria care se acumulează pe față. Cu toate acestea, nu ar trebui să fie utilizate zilnic, deoarece nu sunt un produs conceput pentru curățarea profundă.

Vezi și: Ce ți se poate întâmpla dacă porţi machiaj zilnic, indiferent de ten

Emulsiile

Cele mai recunoscute tipuri de demachiante faciale sunt cele sub formă de emulsie. Funcția lor principală este de a elimina substanțele lipofile, grase și hidrofile, lichide prezente pe piele. Modalitatea corectă de utilizare a acestui demachiant este aplicarea cu o dischetă de bumbac sau direct cu mâinile. În prealabil, pielea trebuie umezită cu apă călduţă, masată foarte bine, apoi este necesar să fie îndepartată cu apă călduţă pentru a elimina reziduurile de grăsime. Datorită acestei baze lipofile, nu se recomandă utilizarea pe piele mixtă sau grasă.

Uleiurile demachiante

Uleiurile de curățare sunt compuse din uleiuri naturale, ceară, lipide. Sunt ideale pentru pielea uscată, deoarece susţin hidratarea și refacerea pielii. Nu sunt recomandate pentru tenurile mixt și gras. Este suficient să aplici o cantitate mică pe față pentru a obține efectul. După aceea, îndepărtează reziduurile cu apă călduță și un prosop moale. Dacă rămâne o senzație de grăsime, poți completa curățarea cu un săpun neutru.

Demachiantele cu spumă

Aceste produse foarte ușoare a căror compoziție este în mare parte apoasă, au ca bază apa distilată sau hidrolații. În cantități mai mici, conțin compuși grași, cum ar fi glicerina vegetală, agenții tensioactivi și conservanții naturali. Un astfel de produs este foarte simplu de utilizat. Se aplică prin masaj uşor şi se clăteşte cu apă rece. Este ideal pentru tenul gras sau mixt.

Te-ar mai putea interesa: 5 motive să nu uiţi de demachiere

Gelul de curățare

Acesta are o bază de apă, extracte naturale și hidrolați. Au şi o componentă de alcool care nu trebuie să depășească niciodată 20% din formula totală. Textura sa este moale, nu foarte grasă și foarte răcoritoare. Pentru a-l folosi, este necesar să umezeşti puțin fața. Este indicat să-l masezi prin mișcări circulare, astfel încât produsul să pătrundă bine. La final, clăteşti cu apă călduță sau rece pentru a îndepărta toate impurităţile.

FOTO: Shutterstock