VIDEO Exerciţii simple pentru îmbunătăţirea flexibilităţii. Scapă de durerile de spate!

Printre aspectele pe care le apreciezi doar când începi să le pierzi se numără şi flexibilitatea. Aceste exerciţii te ajută să o menţii sau s-o recapeţi, mai ales dacă lucrezi mult timp la birou!

image

Este posibil să nu realizezi cât de importantă este mobilitatea corpului. Zack Clayton, expert în fitness, a explicat pentru Best Life că flexibilitatea ajută la prevenirea rănilor, la îmbunătățirea performanței sportive și la menținerea activităților zilnice. De asemenea, Dalton Grant, instructor de yoga, a subliniat: „Flexibilitatea este la fel de importantă ca forța. Este grozav să fii puternic, dar dacă nu poți să-ți ridici cheile atunci când le scapi, atunci toată acea forță și masă musculară nu ajută mult. Flexibilitatea este, de asemenea, importantă pentru îmbunătățirea forței. Cu cât un mușchi se poate extinde mai mult, cu atât poate să devină mai puternic‟. Vezi ce exerciţii poţi face în intimitatea casei tale pentru a-ţi menţine flexibilitatea! Reţine că mişcările trebuie făcute fără grabă, pentru a evita accidentările!

Arcuirile îmbunătățesc flexibilitatea umerilor și gâtului

Cea mai recomandată întindere pentru păstrarea flexibilităţii este cea numită arcuirea pisicii. Îţi întinde coloana vertebrală, umerii și gâtul. Mișcarea ajută la ameliorarea tensiunii acumulate în zona spatelui în timp ce îmbunătățește flexibilitatea umerilor și gâtului. Te aşezi cu faţa spre podea, cu genunchii flexaţi şi braţele întinse şi-ţi arcuieşti spatele ca o pisică. Expiră în timpul arcuirii, când priveşti în jos.

Vezi şi: 5 exerciţii simple şi eficiente, pe care le poţi face acasă şi care te ajută să scapi de durerile de spate

Exerciţiu pentru umeri şi spate

Acesta este un alt exerciţiu care porneşte din poziţia patrupedă. Trebuie doar să introduci una dintre mâini pe sub braţul opus. Întorci capul, sprijinind ușor urechea pe podea. Menţii poziţia timp de aproximativ 20 de secunde, apoi repeți mişcarea cu mâna cealaltă.

Această întindere este excelentă pentru umeri și partea superioară a spatelui, ajutând la eliberarea tensiunii. Acest lucru poate fi util în special pentru cei care petrec mult timp la birou, lucrând la un computer pentru perioade lungi de timp.

Te-ar mai putea interesa: Ai dureri de spate? Vezi cele mai bune poziţii în care să dormi!

Detensionarea şoldurilor

Dintr-o poziție pe spate, roteşti piciorul din față, astfel încât genunchiul să fie îndreptat spre exterior, până atinge podeaua. Piciorul opus rămâne drept, asigurați-vă că genunchiul este rotit în jos până la podea și că vă întindeți prin partea din față a șoldului. Procedezi asemănător cu piciorul opus.

Aceasta este o întindere excelentă pentru cei care caută să-şi îmbunătățească mișcarea articulațiilor șoldului. De asemenea, ajută la eliberarea tensiunii din zona șoldurilor.

Fandările, necesare dacă lucrezi la birou

Fandările nu se fac întotdeauna cu greutăți sau în timpul unei ore de antrenament de mare intensitate. Dacă îţi petreci mult timp lucrând într-o poziţie fixă, uneori nesănătoasă, fandările sunt necesare. Oferă musculaturii picioarelor întinderea de care au nevoie pentru a rămâne flexibile. Pentru a face acest exerciţiu, îngenunchează pe un picior și așază-l pe celălalt în fața ta, într-un unghi drept, apoi, în timp ce menţii spatele drept, întinzi în spate piciorul pe care îl aveai îngenuncheat. Alternezi picioarele.

Aplecările, cele mai simple exerciţii

Dacă ai dureri sau simţi tensiune în partea inferioară a spatelui, te-ar putea ajuta aplecările. Stai în picioare, folosind gravitația pentru a te trage în jos, te apleci până când degetele de la mâini le ating pe cele de la picioare, pentru a decomprima coloana inferioară. Poți face această întindere și stând jos, întinzând mâinile spre degetele de la picioare. Nu te forţa dacă nu atingi picioarele, ci doar atât cât poţi. Repetă mişcare zilnic şi, cu timpul, este posibil să reuşeşti să te apleci mai mult.

FOTO: Shutterstock