Kiwi este un fruct delicios, dar se poate consuma cu tot cu coajă?

Textura specială a fructului de kiwi te poate face să te întrebi dacă trebuie să îi arunci coaja sau o poți consuma în siguranță? Iată care este adevărul! 

image

Fructul de kiwi sau „kiwi‟, așa cum este cunoscut, are gustul dulce-acrișor, fiind absolut delicios. El se consumă ca atare, pe post de gustare sau poate fi folosit în salate de fructe, în prăjituri, la torturi, în tarte și în dulcețuri.

Mai mult decât atât, pulpa acestui fruct este plină de nutrienți și antioxidanți, cum ar fi: vitaminele B9, C, E, K și minerale, precum: calciu, fosfor, potasiu și magneziu. Datorită acestor proprietăți, fructul de kiwi ajută procesul de digestie, previne bolile de inimă, susține elasticitate pielii, contribuie la scăderea colesterolului și are efect energizant. 

Citește și: 6 motive să mănânci kiwi 

Kiwi verde și kiwi galben 

Acest fruct poate fi de mai multe soiuri, însă cele mai populare sunt fructele galbene și fructele verzi. Cele galbene au coaja netedă, în timp ce kiwi verzi au coaja păroasă. 

Din cauza texturii sale, la fel ca în cazul altor fructe și legume, nu putem întreba dacă acest fruct se poate consuma cu tot cu coajă. De pildă, cartofii dulci, vinetele, castraveții, mango, căpșunile și prunele se încadrează în categoria alimentelor care pot fi mâncate, în siguranță, cu coajă. Dar coaja de la kiwi se consumă? 

Vezi și: Ce boli tratezi cu coaja fructelor

Se consumă sau nu coaja de la kiwi?

Valoare nutritivă și beneficiile pe care pulpa fructului kiwi le are se aplică și în cazul cojii sale. Cu alte cuvinte, kiwi se poate consuma cu tot cu coajă, lucru confirmat și de către studiile de specialitate. 

Conform unui studiu din 2016, coaja fructului kiwi conține fibre, antioxidanți și compuși bioactivi. Mai mult decât atât, coaja de kiwi este bogată în vitamina C și E, două vitamine care previn stresul oxidativ și combat radicalii liberi. 

Nu uita să îl speli bine înainte de consum! 

Așadar, dacă vei consuma un kiwi cu tot cu coajă, este esențial să te asiguri că ai spălat bine fructul înainte. Dacă încă nu te-ai decis, ideal este să consumi, mai întâi, un kiwi galben, apoi să îl încerci pe cel verde, cu tot cu coajă.  

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Cum sa fii confortabila si rafinata in sezonul rece TOP piese vestimentare care NU pot lipsi din garderoba ta! jpg
tipuri de nasturi jpg
Anca Alungulesei silueta jpg
sfaturi parinte copil shutterstock 1318903208 jpg
cateva detalii importante la alegerea vasului de wc  1654350490 jpg
caserole catering din polistiren snick ambalaje jpg
De ce este extrem de important să îți usuci mâinile după spălare, foto shutterstock jpg
Cele mai utile electrocasnice descopera aparatura esentiala pentru o casa moderna jpg
Ce include revizia periodica a masinii si cand ar trebui sa o faci jpg
input jpg
Ce băutură caldă şi delicioasă îţi reduce colesterolul   Sursa foto Pixabay jpg
amantă personalități moarte  sursa foto   Shutterstock jpg
Lupta impotriva virusurilor   Alimente care iti vor proteja sistemul imunitar jpg
Un nou trend pe TikTok  Banda izolatoare pentru un somn mai bun   Sursa foto Shutterstock jpg
Ce tip de sport se potriveste zodiei tale   Sursa foto Shutterstock jpg
Coafuri la modă în toamna lui 2022   Sursa foto Shutterstock jpg
Cum poti porni un business in industria de beauty sfaturi si trucuri pretioase jpg
Eva Pavel Catalin Botezatu jpg
labute patrupezi plimbare foto shutterstock 1530537530 jpg
copil cu tulburare obsesiv compulsiva shutterstock 614822087 jpg