Kiwi este un fruct delicios, dar se poate consuma cu tot cu coajă?

Textura specială a fructului de kiwi te poate face să te întrebi dacă trebuie să îi arunci coaja sau o poți consuma în siguranță? Iată care este adevărul! 

image

Fructul de kiwi sau „kiwi‟, așa cum este cunoscut, are gustul dulce-acrișor, fiind absolut delicios. El se consumă ca atare, pe post de gustare sau poate fi folosit în salate de fructe, în prăjituri, la torturi, în tarte și în dulcețuri.

Mai mult decât atât, pulpa acestui fruct este plină de nutrienți și antioxidanți, cum ar fi: vitaminele B9, C, E, K și minerale, precum: calciu, fosfor, potasiu și magneziu. Datorită acestor proprietăți, fructul de kiwi ajută procesul de digestie, previne bolile de inimă, susține elasticitate pielii, contribuie la scăderea colesterolului și are efect energizant. 

Citește și: 6 motive să mănânci kiwi 

Kiwi verde și kiwi galben 

Acest fruct poate fi de mai multe soiuri, însă cele mai populare sunt fructele galbene și fructele verzi. Cele galbene au coaja netedă, în timp ce kiwi verzi au coaja păroasă. 

Din cauza texturii sale, la fel ca în cazul altor fructe și legume, nu putem întreba dacă acest fruct se poate consuma cu tot cu coajă. De pildă, cartofii dulci, vinetele, castraveții, mango, căpșunile și prunele se încadrează în categoria alimentelor care pot fi mâncate, în siguranță, cu coajă. Dar coaja de la kiwi se consumă? 

Vezi și: Ce boli tratezi cu coaja fructelor

Se consumă sau nu coaja de la kiwi?

Valoare nutritivă și beneficiile pe care pulpa fructului kiwi le are se aplică și în cazul cojii sale. Cu alte cuvinte, kiwi se poate consuma cu tot cu coajă, lucru confirmat și de către studiile de specialitate. 

Conform unui studiu din 2016, coaja fructului kiwi conține fibre, antioxidanți și compuși bioactivi. Mai mult decât atât, coaja de kiwi este bogată în vitamina C și E, două vitamine care previn stresul oxidativ și combat radicalii liberi. 

Nu uita să îl speli bine înainte de consum! 

Așadar, dacă vei consuma un kiwi cu tot cu coajă, este esențial să te asiguri că ai spălat bine fructul înainte. Dacă încă nu te-ai decis, ideal este să consumi, mai întâi, un kiwi galben, apoi să îl încerci pe cel verde, cu tot cu coajă.  

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

wooden bowl with raw red long grain jasmine white rice rough background jpg
Clatite americane cu spanac  Sursa foto shutterstock 1956818695 jpg
Tort Raffaello  Sursa foto shutterstock 556387186 jpg
Poza de cover  Importanta asigurarii de calatorie in strainatate Ce trebuie sa stii inainte de a pleca Barbat, aeroport, coridor, laptop, rucsac jpg
Supa crema de spanac  Sursa foto shutterstock 1900603345 jpg
Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg
a bathing ape ss25 cele mai tari lansari de streetwear (1) jpg
Biscuiti cu cocos si crema de caramel  Sursa foto shutterstock 1315504178 jpg
clickpentrufemei ro imam kurniawan qoGdi3R3ekQ unsplash jpg
pexels heyho 6585753 jpg
Chiftele cu spanac  Sursa foto shutterstock 2025214406 jpg
shutterstock 2452382063 jpg
shutterstock 2277522461 (1) jpg
Mulțumim, Daniela, Emilia și Marian! (2) jpg
Beneficiile utilizării unui cap de manechin cu păr natural pentru practica de hairstyling jpg
Ce instrumente nu ar trebui să lipsească din trusa unui tehnician de unghii jpg
Cornuri in doua culori  Sursa foto shutterstock 31163509 jpg
Clatite cu branza si spanac  Sursa foto shutterstock 1415857712 jpg
2148845995 jpg
Organizarea meselor zilnice pentru femeia modernă cum să folosești eficient lada frigorifică jpeg