Aşa-ţi slăbeşti imunitatea fără să ştii!
Răcelile care revin în mod repetat sau infecţiile de tot felul cu care te confrunţi sunt semne că sistemul tău imunitar este slăbit. Află care dintre obiceiurile tale cotidiente îl afectează!
Alegi diete drastice
Din dorinţa de a slăbi e posibil să-ţi fi „săpat” imunitatea. Reţine că persoanele care ţin dietede detoxificare,bazate numai pe sucuri,sau unele sărace în carbohidraţi şi calorii se îmbolnăvesc mai des. Explicaţia constă în faptul că regimurile alimentare de acest tip te lipsesc de vitamine şi minerale importante ca magneziul,zincul,seleniul. O alimentaţie variată îţi asigură aceste elemente nutritive şi te păzeşte de boli.
Iei medicamente după ureche
Când ai arsuri stomacale sau dureri recurgi imediat la pilule care să-ţi curme suferinţa. Din nefericire,te ajută pe moment,dar îţi afectează flora intestinală. De aici până la o afecţiune de tipul sindromului de intestin iritabil este un pas. Mai mult,permeabilitatea intestinală te poate predispune la infecţii şi la o reducere a capacităţii organismului de a se proteja de bacteriile „rele”.
Medicamentele antiacide scad într-atât de mult nivelul de aciditate stomacală,încât alimentele nu mai pot fi sterilizate în mod corespunzător,prin urmare sistemul imunitar se vede nevoit să lupte mai mult pentru a combate bacteriile şi virusurile patogene care pot duce la infecţii. În plus,într-un mediu cu o aciditate scăzută,unele elemente nutritive nu pot fi absorbite bine de organism. De aceea,se poate ajunge la carenţe de vitamina C sau de fier,care afectează pe termen lung tot imunitatea.
Te-ar putea interesa:
Cum să scapi de arsurile de stomac cu remedii naturiste
Te izolezi de prieteni
Oricât de bizar ar suna,singurătatea de lungă durată slăbeşte sistemul imunitar şi creşte riscul declanşării unor afecţiuni inflamatorii sau a unor infecţii virale. Te afectează nu doar singurătatea fizică,ci şi detaşarea de persoanele din jurul tău,pentru că poţi să fii înconjurată de multe persoane cu care să nu te simţi confortabil sau cu care să nu vrei nici măcar să întreţii o conversaţie. Interacţiunea cu persoane dragi şi împărtăşirea de bucurii şi necazuri cu acestea îţi asigură o stare bună de sănătate.