Cele 10 porunci ca să nu te îmbolnăveşti de cancer

1 67772 original jpg jpeg

Recent, 22 de experţi mondiali au publicat, în numele Fondului mondial de cercetare contra cancerului, un raport privind modul de viaţă pe care fiecare dintre noi ar trebui să-l adopte, pentru a evita apariţia necruţătoarei boli.

Care sunt factorii de risc

Raportul se bazează pe rezultatele a peste 7000 de studii realizate într-o perioadă de 5 ani. Documentul arată că un stil de viaţă deficitar poate duce la apariţia temutei boli. Sedentarismul,activitatea fizică insuficientă ca şi alimentaţia necorespunzătoare sunt fractorii de risc cei mai importanţi. Consumul excesiv de zahăr ca şi de grăsimi „rele“,care au invadat o mulţime de produse din comerţ,au dezechilibrat obiceiurile alimentare ale oamenilor din întreaga lume.

Cele 10 porunci

Cele 10 recomandări anticancer propuse de FMRC sunt următoarele:

1.            Practicarea unei activităţi fizice de 30 minute,zilnic

2.            Evitarea excesului ponderal

3.            Evitarea băuturilor dulci

4.            Limitarea consumului de alimente cu aport caloric mare,a produselor cu zahăr adăugat,sărace în fibre sau bogate în grăsimi.

5.            Creşterea consumului de legume,fructe,cereale complete şi legume uscate – minimum 400 g pe zi

6.            Limitarea consumului de carne roşie şi grasă la 500 g pe săptămână şi evitarea mezelurilor,cărnurilor afumate şi sărate.

7.            Reducerea cantităţii de băuturi alcoolizate – 1 pahar pe zi pentru femei şi 2 pentru bărbaţi.

8.            Reducerea consumului de alimente sărate şi de produse conţinând sare adăugată,precum chipsurile şi arahidele.

9.            Evitarea suplimentelor alimentare

10.         Mamele ar trebui să-şi alăpteze bebeluşii măcar în perioada primelor 6 luni de viaţă

Acestor „10 porunci” li se adaugă recomandările privind stoparea fumatului şi a admnistrării de substanţe halucinogene.

Nutriterapia ajută

Nutriterapie este o disciplină recentă,permiţând consilierea persoanelor privind alimentelor care scad riscul apariţie cancerului. Din multitudinea de alimente care au această proprietate,trebuie reţinute următoarele:ceaiul verde (scade riscul de cancer colorectal,cancer al vezicii urinare şi de prostată),varză şi broccoli (scade incidenţa cancerului la sân),usturoi (protejează împotriva cancerului digestiv),curcuma sau turmeric (ţine departe cacnerul digestiv şi al pielii),legumele şi fructele bogate în betacaroten – ardei gras,kiwi,broccoli,coacăze,portocale (protejeacă contra cancerului e esofag),legumele bogate în acid folic – spanac,linte,mazăre (protejează contra cancerului de pancreas).



Recente

Budinca de fasole verde  Sursa foto shutterstock 1245157390 jpg
roșcată  Shutterstock jpg
Aliment previne imbatranirea prematura  Sursa foto shutterstock 141481627 jpg
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
cadouri de lux craciun jpg
shutterstock 2300611293 jpg
Tendinte in manichiura 2025  Sursa foto shutterstock 2558099953 jpg
shutterstock 2346313049 jpg
Cartofi crocanti  Sursa foto shutterstock 1913264548 jpg
Adolescent stand la birou 2278849883 jpg
okmagazine ro tv smart samsung  jpg
Strudel cu mere  Sursa foto shutterstock 739280095 jpg
ClickPentruFemei (2) (3) jpg
shutterstock 1754480510 jpg
Tocinei Sursa foto shutterstock 2161251405 jpg
Merita sa iei suplimente alimentare sau nu  Sursa foto shutterstock 2531363947 jpg
Placinta cu pere  Sursa foto shutterstock 695213329 jpg
shutterstock 447885067 jpg
Metoda finalandeza de a incalzi casa  Sursa foto shutterstock 2390967661 jpg
Supa crema de fasole verde  Sursa foto shutterstock 2292716465 jpg