Factori care afectează sănătatea osoasă

1 78788 original jpg jpeg

Orice problemă a oricărei părţi a corpului afectează sănătatea generală, inclusiv sistemul osos, iar activităţile de zi cu zi le pot agrava. Dacă oasele devin slabe, oamenii se confruntă cu inflamaţie, durere şi multe alte neplăceri. Există câţiva factori responsabili pentru transformarea oaselor, printre care se numără şi:

Stresul

Când eşti prea stresată, sistemul digestiv şi circulaţia sângelui au de suferit. Stresul scade nivelul de clorhidrat din organism. Şi pentru ca oasele să asimileze calciul este nevoie de clorhidrat. Astfel, lipsa acestuia duce la pierderea densităţii osoase.

Aportul excesiv de proteine

Când se consumă prea multe proteine, acestea au un efect negativ asupra sănătăţii. El pot împiedica absorbţia calciului şi să provoace slăbirea oaselor.

Consumul excesiv de zahăr

Consumul de băuturi carbogazoase, dulciuri şi alte produse care conţin zahăr duce la creşterea nivelului de zahăr din organism. Când aportul zilnic de zahăr este excesiv, oasele nu mai reuşesc să asimileze mineralele necesare. Astfel, în cele din urmă, sistemul osos are de suferit.

Fumatul şi consumul de alcool

Consumul excesiv de alcool şi fumatul sunt două vicii care au efecte negative asupra sănătăţii. Ele afectează organismul din interior, iar sistemul osos nu mai este capabil să absoarbă calciul. Ca rezultat, oasele devin slabe.

În afară de factorii menţionaţi mai sus, sedentarismul, sexul şi vârsta sunt, de asmenea, responsabili pentru oasele slăbite.