Remedii naturale pentru crampele musculare
A venit sezonul în care facem mai multă mişcare: alergăm, ne dăm cu rolele sau bicicleta ca să dezamorţim muşchii, după o perioadă în care nu am fost la fel de active. Dar dintr-odată facem mişcare şi pot apărea crampele musculare.
Una dintre cele mai comune cauze de crampe musculare este deshidratarea,care trebuie evitată în sezonul cald. Consumul zilnic recomandat de apă este de 2 litri.Crampele musculare suntspasme muscularesau contracţii bruşte care apar atunci când muşchii sunt suprasolicitaţi prin forţă şi nu se relaxează,indiferent de orice mişcare am încerca.
Când sunt prezente aceste contracţii involuntare se creează disconfort imediat,dar dacă durerea continuă să persiste,atunci se numeşte crampă musculară.
Aceasta afectează de obicei un singur muşchi sau o parte a acestuia,creând tensiune care împiedică mobilitatea în acea parte a corpului în mod natural. În plus,poate afecta un grup întreg de muşchi,care de obicei provoacă durere intensă.
Cauzele crampelor musculare:
În unele cazuri,crampele musculare sunt cauzate de nervi care nu funcţionează aşa cum ar trebui. La rândul său,acest lucru ar putea avea şi alte origini,cum este o problemă de sănătate,de exemplu,o leziune a măduvei spinării sau un nerv de la gât sau spate.
În plus,de cele mai multe cazuri,crampele musculare sunt declanşate când o anumită parte a corpului este suprasolicitată sau rănită. Ele apar atunci când:
-Este prezentă deshidratarea;
-Există în organism un nivel scăzut de minerale,cum sunt potasiul şi calciul.
-Sângele nu circulă aşa cum ar trebui.
Grupurile cele mai afectate ale corpului sunt muşchii voluntari de pe
superioare şi inferioare. Cu toate acestea,în anumite situaţii sunt afectaţi şi muşchii involuntari,inclusiv uterul,intestinele şi tractul urinar.
Iată cum să tratezi crampele musculare natural:
Durerea şi tensiunea cauzată de crampele musculare pot fi tratate cu ajutorul unor remedii naturale,care vor relaxa muşchii. În primul rând,atunci când simţi primul indiciu al unei contracţii sau spasme musculare,este recomandată întinderea şi masarea zonei pentru a stimula relaxarea.
Alte tratamente sunt:
Hidratarea
Persoanele care sunt deshidratate pot suferi de crampe musculare mai frecvent decât cei care se hidratează corespunzător. În plus,corpul este făcut din apă,aşadar,este important să consumăm cât mai multă în fiecare zi.
Praful de copt
Bicarbonatul de sodiu este un produs cu multe utilizări în casă şi poate ajuta la tratarea mai multor boli. Proprietăţile bicarbonatului de sodiu ajută la tratarea crampelor şi a spasmelor din zona abdominală şi membrelor. Pentru că este foarte alcalin,bicarbonat de sodiu este eficient în neutralizarea acidului care se acumuleaza în muşchi,cauzând aceste crampe. Dizolvă o linguriţă de bicarbonat de sodiu într-o cană cu apă şi bea-o.
Acest tratament nu este recomandat persoanelor care suferă de hipertensiune arterială.
Exerciţiile fizice
Activităţile fizice sunt un mod excelent de a combate crampele musculare. Acestea ajută la întărirea şi tonifierea muşchilor,reducând riscul de a dezvolta spasme de fiecare dată când practici exerciţii fizice. Acestea sunt:înotul,joggingul,mersul cu bicicleta,mersul pe jos sau urcatul scărilor.
Suc de ţelină şi castravete
Aceste două legume conţin o cantitate semnificativă de antioxidanţi şi vitamine,de care organismul are nevoie pentru a răspunde la nivelul de activitate fizică.
-1 buchet de ţelină
-jumătate de castravete
-1 cană de apă (200 ml)
Curăţă şi taie castravetele,apoi adaugă-l în blender cu
pe care înainte ai spălat-o şi cei 200 ml de apă. Amestecă până se omogenizează. Îl bei înainte de a începe orice activitate fizică.