O grădină plină de culoare indiferent de sezon – Iată ce arbori ornamentali îți pot îmbogăți grădina pe toată perioada anului!

De regulă, grădina primește cea mai multă atenție în perioada de primăvară sau vară, când poți cultiva orice. În sezonul rece, însă, totul devine din ce în ce mai gri, iar culorile spectaculoase și prospețimea se pierd.

image

În lunile de iarnă, mai mult ca oricând, totul este veșted și lipsit de veselia cromatică specifică grădinii tale.

            Cu toate astea, grădina ta poate fi plină de culoare în fiecare anotimp dacă știi să selectezi din timp arborii potriviți. Poți planta un mozaic de copaci și arbori care își au momentul de glorie în anotimpuri diferite, iar în felul acesta grădina ta nu își va pierde strălucirea indiferent de sezon.

Iată ce arbori ornamentali îți pot îmbogăți grădina pe toată perioada anului:

Pentru primăvară

            Primăvara este perioada în care totul revine la viață, însă, ai nevoie de copaci ceva mai rezistenți. Pentru a spori atmosfera de basm caracteristică acestui anotimp, optează pentru acei copaci care te încântă prin decorațiunea florală. Magnolia este una din cele mai iubite flori și ar putea face parte din colecția grădinii tale. La fel este și liliacul, cel cu florile albe fiind cu adevărat spectaculos în această perioadă. Pe lângă aspectul minunat, acești copaci sunt foarte simplu de îngrijit.

Pentru vară

            În anotimpul cald, aproape orice plantă arată senzațional. Pentru a aduce un plus de diversitate culorilor coapte ale verii, poți opta pentru arțarul japonez - o specie cu adevărat deosebită este Bloodgod, pe care o găsești pe Verdena.ro. Acel roșu profund al frunzelor va îmbogăți cu siguranță aspectul grădinii. Dacă preferi ceva de înălțimi mai reduse, o altă plantă care îți va încununa verile târzii ar putea fi lavanda, ori chiar cireșul de nisip cu frunza violet.

Pentru toamnă

            Toamna poate fi un anotimp extrem de ofertant. Există multe tipuri de foioase care își modifică treptat coloritul pentru o atmosferă deosebită. Arțarii japonezi pot face parte și din această categorie, dar poți suplimenta colecția și cu un mesteacăn sau un castan. Dacă optezi pentru cea din urmă variantă, ai putea încerca să plantezi un castan cu poame comestibile. În felul acesta, te vei putea bucura atât de culoare, cât și de savoarea toamnei.

Pentru iarnă

            Dacă ai o grădină bazată doar pe foioase sau plante iubitoare de căldură i lumină, cu siguranță este pustie în lunile de iarnă. Poate că nu ești cel mai mare fan al coniferelor însă bradul sau molidul argintiu poate fi o alegere pe gustul tuturor. De asemenea chiparosul japonez este un alt arbore cu aspect deosebit care te va încânta în fiecare sezon. Poți planta câțiva astfel de puieți, iar iarna va fi mult mai plăcută din punct de vedere vizual de acum.

            În concluzie, grădina ta poate arăta fabulos indiferent de anotimp. Dacă îți alegi arborii sau plantele potrivite din timp, te vei putea bucura de o paletă vastă de culori în fiecare moment petrecut în sânul naturii din preajma casei tale.

Sursa foto: unspalsh.com