Cât de mult ar trebui să folosească un elev internetul atunci când își face temele

Internetul este o resursă fantastică de informații și trebuie să recunoaștem că ne face viața mult mai ușoară.

image

Putem găsi online absolut orice în câteva secunde și astfel să economisim timp prețios pe care îl putem aloca altor activități. Însă, pentru a putea învăța și evolua este absolut necesar să ne bazăm și pe capacitatea noastră de a ajunge la soluții și concluzii. Tocmai de aceea există o discuție foarte largă despre copii și internet, despre timpul pe care ar trebui să-l petreacă zilnic online, despre sursele accesate și despre modul de utilizare.

E drept că internetul le poate distrage copiilor atenția, însă, în același timp, le poate fi extrem de util, inclusiv pentru activitățile școlare. Dar cât de mult ar trebui să folosească un elev internetul atunci când își face temele? În cele ce urmează îți oferim câteva informații care îți pot fi utile:

Internetul și temele pentru acasă

Ideal ar fi ca un elev să-și facă temele bazându-se exclusiv pe ceea ce știe. Însă, la un moment dat, în tot acest proces, se poate lovi de necunoscute, de noțiuni pe care pur și simplu nu le înțelege. În mod normal, în astfel de situații pot interveni părinții, însă cunoștințele lor pot fi limitate pe un anumit subiect. Iar aici internetul este salvator, pentru că elevul poate găsi explicații la chestiunea care îi ridică probleme. Spre exemplu, copilul tău are de făcut o temă la engleză, iar gramatica îi dă bătăi de cap, pentru că regulile sunt altele decât cele aplicate la limba română. Chiar dacă la clasă a primit explicațiile necesare, ar putea să aibă nevoie de ceva mai mult - informații suplimentare, exemple - iar mediul online oferă asta.

Ca părinți, trebuie să ne asigurăm că internetul este folosit de copiii noștri la teme cu măsură, pentru documentare, nu pentru a trișa. Cum spuneam chiar la început, în mediul virtual găsești totul, inclusiv rezolvarea parțială sau integrală a unor teme pe care copilul le are de făcut acasă. Trebuie să-i explici copilului că se poate dezvolta doar dacă muncește el la teme, iar trișatul este inutil, pentru că odată ce va fi ascultat la lecție va trebui să știe ceea ce a avut de pregătit.

Cum îi ajută internetul pe elevi

Folosirea internetului pentru teme îi poate ajuta pe elevi încă din primii ani de școală să-și dezvolte abilitățile digitale care să le fie extrem de utile pe viitor, având în vedere faptul că aproape orice domeniu de activitate implică utilizarea tehnologiei și a unor platforme online, potrivit unui studiu publicat pe Science Direct. Datoria noastră, ca părinți, este să ne instruim copiii să utilizeze acest instrument extraordinar care este internetul în folosul lor, să-i învățăm să caute informații în mod corespunzător și să apeleze la surse credibile. Deși pare complicat, acest lucru este pe deplin realizabil și depinde în mare măsură de modul în care decurg primele interacțiuni ale copilului cu internetul. Deci, sfatul nostru este să-ți supraveghezi copilul atunci când începe să utilizeze internetul și să îi restricționezi accesul blocând conținutul care i-ar putea fi dăunător.

Foto: Pexels



Recente

Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg