Ce învaţă cei mici din desene animate

1 47853 original jpg jpeg

S-au dus vremurile în care poveştile bunicii erau de ajuns să-i facă pe copii să se viseze eroi. Mai nou, personajele de la televizor sunt preferaţii celor mici.

Lumea copilăriei ar fi mai lipsită de farmec dacă n-ar fi locuită de prinţi şi de prinţese,de monştri şi de vrăjitoare,de spiriduşii şi de animalele fermecate din desenele animate. Până spre vârsta de cinci ani,copiii nu fac diferenţa dintre lumea reală şi cea imaginară.

Cu un simplu click,intră în direct în film ca personaj,alături de toţi eroii care îi fascinează. Iată de ce nu poţi,ca părinte,să nu te întrebi dacă acest contact cu supereroii din filme nu le pune în pericol echilibrul psihic. Cum îi influenţează? Problema este că în lumea virtuală micuţii pot considera drept eroi şi personajele negative.

Beneficiile supereroilor

De cele mai multe ori,copilul se ataşează de un personaj şi-şi doreşte să fie ca el. Identificarea are beneficiile ei,dacă eroul are calităţi pozitive.

În acest mod,copilul îşi dezvoltă limbajul şi devine mai sigur pe el. Jocurile video sau cele pe calculator au şi ele avantaje:micuţul se implică în acţiune,ia decizii rapide şi are iluzia că este şi el erou.

După ce şi-a făcut temele şi s-a jucat în parc,nu strică să-ţi laşi copilul măcar o oră pe zi să se uite la un film potrivit vârstei lui sau să joace un joc educativ,care să-i pună imaginaţia şi creativitatea la treabă.

Lumea eroilor,periculoasă?

Tot ce vede în filme poate deveni un exemplu pentru copil,chiar dacă e la vârsta când nu mai confundă lumea basmului cu cea reală. Un erou negativ,prezentat dintr-un unghi interesant,îl poate face pe copil sau pe adolescent să creadă că violenţa este normală în jurul lui.

De aceea,nu este bine să laşi copilul nesupravegheat ore întregi,când se uită la televizor sau pe internet. Dacă pare tulburat de ceea ce vede,comentaţi împreună mesajul filmului.

Riscuri tot există...

... chiar şi atunci când copilul se identifică cu un personaj pozitiv. Există posibilitatea ca micuţul să fie atât de prins de ceea ce face eroul său,încât să creadă că poate să-l imite în viaţa reală.

La fel ca Batman,Superman sau Fetiţele Power Puff,va dori să se caţere pe pereţi sau să sară de pe geam crezând că poate zbura. Aici trebuie să intervii şi să-i explici diferenţa dintre ceea ce vede la televizor şi ceea ce poate într-adevăr să facă.Recente

Tăierea părului îl face să crească mai repede  Shutterstock  jpg
a muri de bătrânețe  sursa foto   Shutterstock jpg
reflexoterapie palmara ok shutterstock 1270690045 jpg
Ce spune despre sanatatea ta culoarea menstruatiei  Sursa foto Shutterstock 2204663437 jpg
Obiecte toxice, potpourri, shutterstock jpg
Caini care se adapteaza usor la apartament, foto shutterstock jpg
Atentie la cheagurile de sange  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei screen post folBYP0ED0k unsplash jpg
foto caravana 2021 jpeg
slabesti dieta este importanta jpg
3 buchete de mireasă ce vor continua să fie populare și în 2023 jpg
De ce te prind serialele așa de tare Afla care sunt tehnicile de marketing care te fac să ți pierzi nopțile de dragul narațiunii preferate! jpg
Ai nevoie de un nou televizor în living room  Îți spunem noi cum să l alegi! jpg
Top 4 iphone hacks pe care nu le știai, dar de care ai nevoie jpg
Photo 1 @siora18 Unsplash jpg
Topuri și cămăși de damă care se potrivesc formelor mai rotunde jpg
Cum să alegi și să asortezi cizmele de toamnă perfecte jpg
bijuterii navajo jpg
Astenie de toamna, foto shutterstock  jpg
Articol   De ce sa alegi o vopsea de par fara amoniac 5 motive jpg