Primele 1.000 de zile de viaţă, cruciale pentru copil VIDEO

1 70868 original jpg jpeg

Ţi-ai încurajat copilul să-şi mănânce legumele, i-ai ales cea mai bună educaţie – totul pentru a avea un start reuşit în viaţă. Ştiai, însă, că de fapt contează mai mult ceea ce faci pentru el în timpul sarcinii şi în primii 2 ani de viaţă?

Cele nouă luni de sarcină şi primele 24 de luni din viaţa copilului sunt decisive pentru sănătatea lui pe termen lung.

La această teorie a ajuns profesorul britanic David Barker de la Universitatea Southampton,după decenii de cercetări făcute alături de o echipă de experţi. Ei sunt de părere că există o serie de etape ale dezvoltării copilului care dacă nu decurg normal lasă loc unde imperfecţiuni care devin sursele unor boli mai târziu,a unor probleme cardiovasculare sau a dezvoltării unui diabet la maturitate.

Carenţele alimentare ale mamei în timpul sarcinii,stresul,fumatul afectează greutatea bebeluşului,buna funcţionare a placentei şi sănătatea micuţului totodată.

Profesorul Barker a mai observat că de obicei cu cât este mai mică greutatea copiilor la naştere,cu atât sunt mai mari şansele ca acei copii să sufere boli de inimă mai târziu. Când alimentaţia mamei nu este corectă,puţinele substanţe nutritive care ajung la copil sunt folosite pentru dezvoltarea creierului în detrimentul altor organe,chiar şi unele vitale precum inima.

Aşa vei avea un copil sănătos!

-evită consumul de băuturi alcoolice şi fumatul în timpul sarcinii,mai ales în primul trimestru

-încearcă să slăbeşti şi să atingi greutatea ta ideală înainte de a rămâne însărcinată

-renunţă la dulciuri,grăsimi în perioada sarcinii şi mănâncă mai sănătos

-evită stresul pe cât posibil sau pune la încercare câteva trucuri să te relaxezi chiar din perioada în care încerci să concepi un copil

Te-ar putea ajuta:

5 alimente care te ajută la slăbit

Relaxează-te după cum ţi-e firea!