Parfumuri bărbați: Cum să îl găsești pe cel care ți se potrivește cel mai bine
Fie că ești un iubitor de parfumuri sau te gândești să porți primul tău parfum, găsirea unui parfum cu care să te identifici și cu care să fii identificat are multe avantaje.
Atunci când vine vorba de a face o impresie bună la un interviu de angajare, de exemplu, pe lângă îmbrăcăminte și limbajul corpului, cărora tindem să le acordăm mai multă importanță, s-a demonstrat că parfumul este, de asemenea, o excelentă scrisoare de intenție (cu condiția, desigur, să nu exagerezi). Gianni Versace a declarat că "parfumul dă atingerea finală a eleganței", în timp ce pentru Jean Paul Guerlain, parfumul "este cea mai intensă formă de memorie", un real avantaj dacă doriți să vă diferențiați sau să ieșiți în evidență față de ceilalți.
De aceea, este esențial să nu vă grăbiți în alegerea parfumului preferat. Piața este plină de parfumuri bărbați, iar alegerea unuia poate fi copleșitoare. De ce trebuie să țineți cont înainte de alegerea unui parfum?
PH-ul și tipul de piele: doi factori de care trebuie să țineți cont
Pielea noastră are o aromă caracteristică și, atunci când este amestecată cu parfumul nostru, se creează nuanțe unice. Același parfum poate fi perceput foarte diferit în funcție de pielea dvs.
Nivelul de aciditate al pielii joacă, de asemenea, un rol în interacțiunea ingredientelor unui parfum cu organismul. Nu pH-ul în sine modifică mirosul parfumului, ci reacția substanțelor chimice ale parfumului cu pH-ul, astfel că este esențial să testăm parfumurile pe pielea noastră înainte de a le achiziționa. Mirosul unui parfum va fi mai autentic dacă pielea noastră este ușor acidă (pH între 4 și 7) și nu alcalină (pH peste 7). În acest din urmă caz, variația față de ideea creatorului va fi mai pronunțată.
De asemenea, este important să introducem în ecuație și tipul de piele: grasă, uscată, mixtă sau sensibilă. Pielea grasă reacționează mai intens la parfumuri, motiv pentru care sunt recomandate parfumurile ușoare și blânde, cum ar fi cele florale proaspete sau de citrice. Pentru pielea uscată, materiile prime au o durată mai scurtă pe piele, deoarece absorb rapid uleiurile. Dacă acesta este tipul tău de piele, parfumurile mai intense și mai condimentate ți se vor potrivi mai bine. În sfârșit, pielea mixtă, având un pH și un nivel de ulei echilibrat, se potrivește cu aproape toate parfumurile. Dacă aveți o piele sensibilă, evitați nivelurile ridicate de alcool și optați pentru parfumuri bărbați cât mai naturale.
Studiați notele
Cunoscând notele principale ale parfumului, le puteți asocia cu o anumită stare de spirit sau vibrație pe care doriți să o transmiteți. Bineînțeles, unele note au semnificații diferite pentru diferite persoane, dar este totuși ușor să găsiți una care să fie universal plăcută și care să aibă o semnificație specială pentru dvs.
Studiați familiile de parfumuri și sezonalitatea acestora
Specialiștii recomandă folosirea a trei sau patru parfumuri bărbați prin rotație pe parcursul câtorva luni sau al unui sezon, deoarece diferitele note se potrivesc cu diferite perioade ale anului. Ceea ce funcționează într-un parfum de iarnă (tutun cald, piele sau mirodenii) diferă de cel mai bun parfum de vară (notele verzi și acvatice, de exemplu), la fel și în cazul unui parfum de toamnă (patchouli, mosc și vanilie) și al unui parfum de primăvară (floral sau citrice). Da, multe dintre ele funcționează în cea mai mare parte a anului, dar cumpărarea a patru parfumuri, unul pentru fiecare sezon, nu este același lucru cu cumpărarea a patru flacoane din același parfum pe tot parcursul anului, pe măsură ce le uzați.
Rotirea parfumurilor este una dintre cele mai bune modalități de a înțelege sezonalitatea și modul în care notele funcționează cu anumite stări de spirit.
Înțelegeți diferența dintre parfum comercial și parfum de nișă
Dacă alegeți un parfum comercial, riscați să mirosiți ca toată lumea. Avantajul este că jucați "la sigur" pentru că majorității oamenilor le va plăcea și probabil că nu va fi prea vizibil. Cu toate acestea, unele persoane preferă opusul, un parfum de firmă care să le definească și să le identifice,
Un alt lucru de luat în considerare este prețul. Dar, în parfumuri, primești ceea ce plătești, mai ales în cazul parfumurilor de nișă. Prețul mediu de vânzare cu amănuntul al parfumurilor comerciale este mult mai mic decât cel al parfumurilor de nișă. Așa că nu vă așteptați ca cel comercial să conțină ingrediente naturale scumpe, cum ar fi uleiul de trandafir sau uleiul de lemn de santal, în cantități mari, dacă nu chiar deloc.
Cel mai mare avantaj al parfumurilor comerciale îl reprezintă profesioniștii înșiși. Deoarece miza este atât de mare, mărcile consacrate au, de obicei, cei mai buni parfumieri. Deși creativitatea lor este limitată de buget și de cerințele creative care îi pot limita în exprimarea unor idei noi, ați prefera un tablou realizat de un student în primul an de artă care folosește cele mai scumpe vopsele din lume sau un desen în creion al lui Picasso?
Încercați înainte de a cumpăra
Singura modalitate de a vă asigura că ați făcut alegerea corectă și că nu v-ați irosit banii este să încercați mai întâi. Din fericire, majoritatea mărcilor oferă un fel de mostre sau sortimente complete de mostre dacă doriți să cunoașteți toate parfumurile unei anumite mărci.