Desert cu frişcă şi gem de caise

1 80627 original jpg jpeg

Dacă îţi plac deserturile de casă, ai putea să încerci o combinaţie inedită de frişcă şi gem de caise, numai bună pentru zilele de weekend, în care nu mai ştii cu ce să îţi faci pofta!

Ai nevoie de

Pentru blat

75 ml ulei

100 ml apă minerală

150 g zahăr

2 plicuri zahăr vanilat

300 g făină

1 linguriţă scorţişoară

1 plic praf de copt

2 linguri cacao

Pentru cremă

300 g smântână pentru frişcă

200 g iaurt grecesc

150 g zahăr

1 borcan gem de caise

Mod de preparare

Combini uleiul cu apa minerală, zahărul tos şi cel vanilat. Amesteci făina cu cacaua, scorţişoara şi praful de copt. Încorporezi făina şi omogenizezi, apoi torni compoziţia într-o tavă de cuptor tapetată. O ţii până când trece testul scobitorii, apoi laşi blatul la răcit.

Baţi smântâna rece cu zahărul până se transformă în frişcă, apoi o amesteci cu iaurtul şi dai crema la rece 30 de minute.

Fărâmiţezi blatul şi dai bucăţile mai mici deoparte.

Pui jumătate din cremă într-un bol, apoi presari un strat de blat cu scorţişoară, întinzi gem de caise, apoi un strat de cremă. Presari un alt strat de blat, apoi gem de caise şi crema rămasă. Presari peste desert bucăţile mici de blat păstrate şi dai totul la rece.