Idee de gustare de weekend: mini pizza rapidă

Gustările din foietaj sunt perfecte pentru orice petrecere sau eveniment în familie. Arată delicios și sunt un succes! Încearcă şi această mini pizza rapidă!  

image

Cui nu-i plac gustările din foitaj? Cu ajutorul acestui tip de aluat, obţii rezultate grozave cu efort minim. Mini pizza din foietaj în locului aluatului clasic, cu ciuperci, șuncă și măsline sunt perfecte pentru orice masă cu prietenii ori familia.

Aluatul foietaj este baza perfectă pentru multe preparate. Are un gust delicios atât dulce, cât și sărat. Din acesta poţi face rulouri sărate, melci, fursecuri. Are un gust neutru, așa că aproape orice adaos merge bine cu el. Cel mai mare avantaj al acestor gustări este că pot fi preparate în doar câteva minute.

Ingrediente pentru patru porţii

1 pachet aluat foitaj

500 g ciuperci

100 g mozzarella rasă

100 g șuncă

50 g măsline fără sâmburi

sare

1 ou

Te-ar mai putea interesa: Pizza de post. Cum s-o prepari pas cu pas în 30 de minute

Cum să faci mini pizza

Fierbi ciupercile în apă cu sare un sfert de oră, apoi le lași la răcorit, le toci și le scurgi bine în mâini de excesul de apă. Toci șunca și feliezi măslinele.

Vezi și: Cum să faci în casă lahmacun sau pizza turcească

Tai aluatul fâșii de aproximativ doi centimetri, pe care le ungi cu oul bătut. Presari peste fâșiile de aluat bucăți de ciuperci, șuncă, măsline și mozzarella, apoi le rulezi și le așezi într-o tavă tapetată. Le dai la cuptor, la 190 °C, aproximativ o jumătate de oră.

FOTO: Shutterstock