Nu ştii cum să faci cannelloni cu spanac? Îţi arătăm pas cu pas!
Canneloni cu spanac nu este cel mai dificil preparat şi îl poţi include în meniurile tale rapide din zilele în care nu ai mult timp la dispoziţie să găteşti. În plus, copiii îl vor aprecia mai mult decât alte variante culinare.

Ingrediente pentru trei porţii
Pentru cannelloni:
500 g spanac
250 g brânză proaspătă de vaci
25 g parmezan
12 cannelloni
sare
piper
Pentru sos:
30 g unt
25 g făină
250 ml lapte
25 g parmezan
50 g mozzarella
1 praf nucșoară
Te-ar mai putea interesa: Reţetă în paşi. Plăcintă grecească de spanac şi brânză feta
Mod de preparare
Încingi cuptorul la 200 °C. Opărești spanacul cu apă fierbinte, apoi îl scurgi, îl storci în mână și-l toci. Îl amesteci cu brânza de vaci, bine scursă, parmezanul, sare și piper, după gust. Umpli cu această compoziție cannelloni, preparați conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Vezi şi: Lasagna cu spanac şi cremă de brânză
Pentru sos, topești untul într-o cratiță, adaugi făina și amesteci energic pentru a nu se forma cocoloașe.Torni treptat laptele și amesteci constant până se îngroașă sosul. Îl condimentezi cu nucșoară după gust. Adaugi parmezanul, omogenizezi și dai deoparte.
Pui un strat de sos în tavă, apoi cannelloni și torni restul de sos. Presari mozzarella rasă și dai tava la cuptor aproximativ 20 de minute.
FOTO: Shutterstock